Ποιος οδηγούσε το μοιραίο σκάφος στην Αίγινα; Νέα τροπή από την εξέταση DNA

aigina6

Δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο πηδάλιο του μοιραίου ταχύπλοου «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία» και σκόρπισε τον θάνατο στις 16 Αυγούστου στην Αίγινα, αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας.

Ειδικότερα, με βάση την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Realnews, «η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο. Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)...».

Πέρα από το πηδάλιο, και στο κάθισμα του κυβερνήτη και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων του ταχύπλοου βρέθηκε γενετικό υλικό που δεν ταυτίζεται με το δείγμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου.

Με άλλα λόγια, η εν λόγω έκθεση της Αστυνομίας σημειώνει ότι στα χειριστήρια του ταχύπλοου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορούμενου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, παρά τους ισχυρισμούς του Θρ. Λυκουρέζου, και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο, ότι αυτός ήταν ο χειριστής του.

Ήδη ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει απαντήσεις για το κρίσιμο ερώτημα ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο, αλλά και για σειρά άλλων αναπάντητων ερωτημάτων που διατυπώνουν οι οικογενένειες των τεσσάρων θυμάτων, αιτούμενος την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων, ενώ προτίθεται να υποβάλει και αίτημα για εξέταση DNA σε όλους όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …