Αϊ σιχτίρ πια......Αϊ σιχτίρ!!!!!!!!!!!

ai-sixtir

Όσο δεν λαμβάνονται δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της φτώχιας με θέσεις εργασίας και μισθούς ανάλογους για να κινηθούν οι εργαζόμενοι και η αγορά, θα επιβιώνουν υπουργοί όπως η κα Φωτίου, που θα υπερηφανεύεται ότι με προγράμματα θα διαχειριστούν την φτώχια για το 7% του Ελληνικού λαού, προβάλλοντας και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα «ρίξουν ως ξεροκόμματο», για κάποιους μήνες.

Έτσι αντί να δημιουργήσουν ανάπτυξη, με θέσεις εργασίας, μείωση της φορολογίας, αρκούνται στο παιχνιδάκι τους, να μην δίνουν ξανά το δικαίωμα στον Έλληνα να ζήσει μόνος του τον εαυτό του και την οικογένειά του, χωρίς να είναι ζήτουλας στον κάθε περαστικό πολιτικάντη, που θα καλοπληρώνεται για το τίποτα που παρέχει, εκτός από συνταγές μαγειρικής για φτωχούς και αυτές λανθασμένες, αν ρωτήσετε  ακόμα και τη χειρότερη νοικοκυρά!

Σε αυτό λοιπόν το ύφος η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μας ενημέρωσε σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη πως:

"Θέλουμε να δώσουμε αξιοπρέπεια στον πολίτη. Πάμε για ένα 7% του πληθυσμού που θα καλύψουμε πανελλαδικά με το ΚΕΑ (κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης) το 2017 και το εκτιμάμε στα 760 εκ. με τις προβολές του πιλοτικού (σε τριάντα δήμους) της πρώτης φάσης που κάνουμε. Επομένως, τα προνοιακά επιδόματα κατ’ αρχήν, ακόμη κι εάν έχουμε στόχο να τα εξορθολογήσουμε, έχουμε στόχο να τα βελτιώσουμε, όχι να τα κόψουμε.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2,2% του ΑΕΠ για ό,τι υπηρεσίες πρόνοιας πληρώνει σήμερα, επιδόματα, παροχές σε είδος, κ.τ.λ., όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. των 28 βρίσκεται στο 4,1%. Και στους εταίρους-δανειστές είναι γνωστό, ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε αυτόν τον τομέα. Τα οικογενειακά επιδόματα, είναι τα χαμηλότερα της Ευρώπης, δηλαδή, στο 0,4% του ΑΕΠ όταν η Ε.Ε. των 28 έχει 2% του ΑΕΠ.

Ο εξορθολογισμός που επιχειρείται από την κυβέρνηση αποσκοπεί στην βελτίωση αυτής της κατάστασης, με ενοποίηση σειράς παροχών (πρόσβαση σε φάρμακα, διανομή τροφίμων, κ.ά.) με τα 254 «κέντρα κοινότητας» για την πληροφόρηση σε κάθε δήμο, με παραπάνω υπηρεσίες για εύκολη πρόσβαση στο σύστημα για τους έχοντες ανάγκη, με διασταύρωση των στοιχείων, με διαφάνεια, έλεγχο, αλλά και με αξιοπρέπεια για τον πολίτη.

Για αυτό σήμερα η κυβέρνηση εγγράφει για πρώτη φορά 760 εκ. στο ΚΕΑ. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι με λελογισμένο τρόπο, με βήμα το βήμα, εξορθολογίζουμε από παντού, όλες τις δαπάνες του κράτους. Ότι κερδίζουμε από άλλες πηγές, από τη διαπλοκή, από τη διαφθορά, από τις τηλεοπτικές άδειες – όπως ακούσατε, ένα ποσό θα πάει στην υγεία και ένα ποσό θα έρθει στα σχολικά γεύματα π.χ. – δηλαδή, ό,τι μαζεύουμε από παντού, το ρίχνουμε εκεί που είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Καλά κυρία μου, τώρα κοιμήσου ήσυχη, άκου και κάποιο αντάρτικο τραγούδι σε κάποιο το πάρτι του Μαξίμου, αφού όλα τα επιλύσατε ομαλά και αποτελεσματικά, όταν έξω από το Μαξίμου, ο κόσμος είναι άστεγος, χωρίς ρεύμα, χωρίς  φαγητό και χωρίς δουλειά!

Αϊ σιχτίρ πια......!!!!!!!!!!!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …