Άρση όχι των capital controls, μόνο σχέδιο για χαλάρωση!

large

Στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει σχεδιασμός για άρση των capital controls, από το οικονομικό και πολιτικό κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο αρκέστηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να παρουσιάσει στο Financial Committee του ΔΝΤ, μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, τον σχεδιασμό τους για...χαλάρωση των capital controls.

"Η Ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε πρόσφατα μια πρώτη σημαντική φάση για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών επιτρέποντας την πρόωρη, μερική ή ολική αποπληρωμή δανείων. Ουσιαστικά έτσι εξαλείφθηκε ένας από τους τρεις κύριους πυλώνες των ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Η χαλάρωση του δεύτερου πυλώνα , ήτοι οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών είναι επίσης σε εξέλιξη και θα ακολουθήσει η σταδιακή χαλάρωση του τρίτου και τελευταίου πυλώνα, δηλαδή η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό", τονίστηκε στη σχετική ενημέρωση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Bόρεια Μακεδονία: Μεγάλο προβάδισμα της υποψήφιας του VMRO- DPMNE στις εκλογές

Ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν η 70χρονη Γκορντάνα …