Οι γυναίκες τα θύματα της ανεργίας

-ERGASIA-cjopb17

Η ΕΛΣΤΑΤ κατά το β’ τρίμηνο του 2016, υπολόγισε την ανεργία των γυναικών στο 27,6% και στο 19,4% των ανδρών, όπως καταγράφεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ), παρουσιάζοντας την δραματική κατάσταση που μαστίζει τις γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες, με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει πρόσφατα τόσο η ΕΛΣΤΑΤ, όσο και ο ΟΑΕΔ, αποδεικνύουν ότι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, έχει πλήξει πολύ περισσότερο τις γυναίκες, παρά τους άνδρες στην Ελλάδα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα στοιχεία ανεργίας που δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τον Αύγουστο του 2016, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το 63,57% ή 569.970 άτομα, είναι γυναίκες και το 36,43%, δηλαδή 326.592 άτομα, είναι άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το ποσοστό των γυναικών είναι σημαντικά υψηλότερο από το 23,1% που καταγράφηκε η ανεργία, στο σύνολο των πολιτών της χώρας, κατά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Στην ηλικιακή κατηγορία των νέων (15 – 24 ετών).
  • Η ανεργία βρίσκεται στο πολύ υψηλό 49,1%, ειδικά για τις νέες γυναίκες είναι στο 52,5%, δηλαδή ακόμα υψηλότερο.
  • Ακόμα και σε επίπεδο εκπαίδευσης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανεργία στις γυναίκες κινείται σε πολύ πιο υψηλά μεγέθη, σε σύγκριση με τους άνδρες.
  • Το 21,6% των γυναικών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν άνεργες κατά το β’ τρίμηνο του 2016, έναντι 12% των ανδρών συναδέλφων τους.
  • Στην κατηγορία της μέσης εκπαίδευσης οι γυναίκες με απολυτήριο λυκείου ήταν άνεργες σε ποσοστό 32% έναντι 21% των ανδρών κατόχων απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …