Παναγόπουλος: Οι πρακτικές μαφίας του Λ.Λαυρεντιάδη(VIDEO)

elfe-1-670x300

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η επίθεση εναντίον των εργαζομένων του εργοστασίου λιπασμάτων με μεθόδους μαφίας, με μεθόδους που δεν έχουν καμιά επαφή με την τήρηση των κανόνων δικαίου, πολύ δε περισσότερο με το εργατικό δίκαιο, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/10) από την Καβάλα, ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., Γιάννης Παναγόπουλος. 

«Είναι ένας αγώνας δίκαιος και εμβληματικός. Αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας στην αντιμετώπιση των εργαζομένων, θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι ορέξεις εργοδοτών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν θα εκμεταλλεύονται μόνο την οικονομική κρίση, αλλά κάθε παράθυρο του νόμου, όπως αυτό το απαράδεκτο, να φορτώνουν στους εργαζόμενους ανύπαρκτα ποινικά αδικήματα για να μπορέσουν να τους διώξουν αφενός χωρίς αποζημιώσεις και αφετέρου να σπέρνουν σε μια ολόκληρη πόλη φρούδες ελπίδες, ότι θα ανακυκλώνουν ένα στρατό με εποχικούς εργαζόμενους, καλλιεργώντας ελπίδες σ’ άλλες οικογένειες ότι θα βρουν μεροκάματο», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε.

Κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα σιωπούν…

«Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Φοβάμαι ότι θ’ ακούσουμε τα χιλιοειπωμένα για τους Λαμπράκηδες και τους Μπόμπολες, για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers, ίσως και για τη Siemens. Κι εδώ στην πόλη σας, σε αυτή τη βιομηχανία έχουμε διαφθορά και διαπλοκή. Κι επειδή μας απειλούν συνέχεια οι πολιτικοί ότι μιλάνε με ονόματα και διευθύνσεις, εγώ θα πω ένα όνομα. Το όνομα αυτό είναι Λαυρεντιάδης. Δεν είναι η βιομηχανία λιπασμάτων η απρόσωπη, με τις δαιδαλώδεις διαδρομές των παρένθετων προσώπων και των διαφόρων εταιρειών. Όσοι δεν το ξέρουν μπορούν να ψάξουν και να βρουν το πόρισμα του τέως υπουργού για τη διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος, για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Δυστυχώς και η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα σιωπά. Δεν ακούγεται κουβέντα», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου πλαισιωνόταν, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Ευθύμη Μακρογιάννη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων, Νίκο Βογιατζίδη.

Η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

Ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς το υπουργείο Εργασίας, λέγοντας: «Ήρθαν εδώ και υποσχέθηκαν απλά πράγματα στους εργαζόμενους που τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο τόσους μήνες, χωρίς προσδοκία, που είναι φορτωμένοι με κακουργηματικά αδικήματα, που προφανώς δεν έχουν διαπράξει. Τουλάχιστον να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις της. Να δώσουν μια ανάσα με το βοήθημα που δικαιούνται, μια εξεύρεση λύσης ότι στο διάστημα που δίνεται αυτός ο αγώνας να καλυφθούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. και βεβαίως όπου οι νόμοι δεν είναι σωστοί και δε βρίσκουν τρόπο να πιάσουν τα τεχνάσματα του Λαυρεντιάδη, να αλλάξουν και τους νόμους. Εδώ αλλάζουν νόμους για ψύλλου πήδημα, για να ικανοποιηθούν κάποιοι, απλοί φίλοι και δεν μπορούν για δεκάδες εργαζόμενους στα λιπάσματα».

«Δεν μασάμε με τα περί ηρωικών διαπραγματεύσεων…»

Για το θέμα των εργασιακών, ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε: «Δε μασάμε με τα περί ηρωικών διαπραγματεύσεων. Δεν μας ενδιαφέρει πόσες ώρες κρατάνε, αλλά να είναι αποφασιστικές και να παράγουν αποτέλεσμα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν συνθλιβεί κυριολεκτικά. Αν περάσουν αυτά που ζητούν οι δανειστές, τότε δεν θα μιλάμε πλέον για εργατικό δίκαιο, αλλά για πλήρη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, lock out, κλπ. Κάναμε τις θεμιτές υποχωρήσεις που έπρεπε ήδη από το 2014, καταλήγοντας σε κοινό πόρισμα. Πρόσφατα υπογράψαμε επικαιροποίηση αυτής της συμφωνίας που κατοχυρώνει τα μίνιμουμ. Καλώ την κυβέρνηση που δέχτηκε και ο υπουργός ότι αυτή η συμφωνία είναι εθνική γραμμή, δε λέω κόκκινη, να την κρατήσει, να την παλέψει, να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις βρίσκοντας τις συμμαχίες εκείνες που θα μπορέσει να επιβάλει. Ζητάμε η κυβέρνηση να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό να έχουμε μια ανάσα δικαίου για τους εργαζόμενους που έχουν πληρώσει «φόρο αίματος» και είναι η ανεργία που μας έχει φέρει κι εδώ στην πόλη σας να βοηθήσουμε των αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοι μας στη βιομηχανία λιπασμάτων».

ΠΗΓΗ:kavalawebnews.gr


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …