Υπολειτουργούν σήμερα οι Δήμοι της χώρας

ota-axaias-2

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που μεταβαίνουν για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα, με την συνδικαλιστική κάλυψη του κλαδικού Συνδικάτου των Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 7-10 έγινε μεγάλη σύσκεψη με τους εργαζόμενους συμβασιούχους ,στο Μ.Λ. Τέχνης στην Πάτρα και οι εργαζόμενοι εξέλεξαν πενταμελή Επιτροπή Αγώνα.

Το κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας συνεδρίασε το Δ.Σ. και αποφάσισε την κήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους , προκειμένου να μεταβούν με πούλμαν στην Αθήνα να συμμετάσχουν μαζί με άλλους εργαζόμενους από άλλες πόλεις της Ελλάδας στην κινητοποίηση.

Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.

Τι λέει η τροπολογία;

«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […]. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους και τους 8μηνιτες άλλων ειδικοτήτων .

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη κι από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 01.01.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις «διαθέσιμες πιστώσεις» και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο «αυτόματο κόφτη», που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους. Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορούν όλους. Αφορούν καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τα καλούμε να στηρίξουν τροπολογία στη Βουλή που να προβλέπει:
Την επέκταση όλων των συμβάσεων μέχρι 31.12.2017 και με τη λήξη της παράτασης την αυτόματη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ Τρίτη 11 ΟΚΤΩΒΡΗ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 13:00 το μεσημέρι.

Η αναχώρηση θα γίνει την Τρίτη 11-10 στις 08:00 το πρωί από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να …