Αναλαμβάνει δράση το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών!!!

keao-01300

Μέχρι εδώ ήταν η "ανοχή" Κατρούγκαλου, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ενεργοποιεί το κυνήγι των  μαγισσών όπως θα  λέγαμε αν εξιστορούσαμε παραμύθι σε μικρά παιδιά, αλλά επειδή μιλάμε σε ενήλικες, ενεργοποιείται το κυνήγι των οφειλετών, από το  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, τροποποιεί τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται ως “εισπράξιμες” ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ, παραδίδει στο ΚΕΑΟ όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 150.000 ευρώ, που έχουν δημιουργηθεί ακόμη και πριν από ένα χρόνο!.

Τι σημαίνει αυτό;

ΌΤΙ  θα θεωρούνται πλέον εισπράξιμες....

Αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, ώστε να ανοίξει και ο δρόμος της δημοσιοποίησης της μαύρης λίστας των μεγαλο-οφειλετών, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς τα ταμεία, εφόσον δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Και λοιπόν τι; Αυτό θα φέρει έσοδα στα ταμεία, η δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών;

Άραγε θα είναι εν ζωή όλοι ή θα είναι σαν την λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου, που έχουν πεθάνει, έχουν κλείσει επιχειρήσεις, ή είχαν γαμπρούς σε οικονομικά πόστα, όταν χρωστούν εκατομμύρια ευρώ;

Άλλωστε γιατί να ντραπούν;

Αν δεν χρωστά σήμερα, δεν έχει υπόληψη.........Έτσι δεν μας έμαθαν ότι άλλαξαν τα δεδομένα;....Ότι κύρος έχει όποιος χρωστά πολλάαααααααααααα εκατομμύρια ευρώ;

Όποιος χρωστά λίγα απλά είναι απατεώνας...

Σωστά;

Γιατί οι εποχές άλλαξαν.......!

Πάντως με υπουργική απόφαση της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γιατί εμείς δεν ξεχνάμε, είχαν οριστεί ως “εισπράξιμες” ληξιπρόθεσμες οφειλές που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ, οι εξής:

"1. Η οφειλή αφορά σε χρονική περίοδο όχι πέραν των έξι μηνών από την ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής της. Η εν λόγω οφειλή μεταβιβάζεται στο ΚΕΑΟ μαζί με οφειλές προηγουμένων ετών του ιδίου οφειλέτη. Στις οφειλές δύναται να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές παλαιότερης χρονικής περιόδου, εφόσον αυτές μεταβιβάζονται εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης βεβαίωσης τους, η οποία εκδίδεται μετά από έλεγχο του αρμόδιου φορέα.

2. Το ύψος της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων, που μεταβιβάζεται στο Κέντρο να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ και άνω.

3. Οι οφειλές να μην τελούν υπό δικαστική αναστολή.

4. Οι οφειλές να μην αφορούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει να μην έχει ενεργή ρύθμιση ή να μην έχει τηρήσει τους όρους προηγούμενης ρύθμισης τμηματικής καταβολής και να μην βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ή υπό καθεστώς."

Απλά τίποτε δεν άλλαξε!!!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …