ΔΩΡΕΑΝ σπιρομετρήσεις

spirometr

Δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημέρωση για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας θα προσφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, ενώ ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα τρέξει διαδίδοντας το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας PneuVUE, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε εννέα χώρες της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, παρατηρείται χαμηλή επίγνωση της πνευμονίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, ενώ το 91% των ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι είναι η πνευμονία, μόνο το 48% γνωρίζει για τον προληπτικό εμβολιασμό και ακόμα χαμηλότερα είναι τα ποσοστά (21%) των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι καταγράφεται μεγάλη αβεβαιότητα για το αν η πνευμονία είναι προλαμβανόμενη ασθένεια και για το πώς αυτή μπορεί να προληφθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διατήρηση της υγείας τους σε καλά επίπεδα (98%), η αποχή από το κάπνισμα (95%), ακόμα και το να φορούν ζεστά ρούχα (82%), αποτελούν αποτελεσματικά μέτρα κατά της πνευμονίας σε σύγκριση με τον εμβολιασμό (73%).

Έτσι, στο πλαίσιο του φετινού 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, η ΕΠΕ θα υλοποιήσει τις εξής ενέργειες:

1) Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2016), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

2) Ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!» στις τρεις διαδρομές του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …