Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έκαναν οι απολυμένοι των λιπασμάτων

3a0528b25ba55de0b2f60b533bf33597_l

Σε επ’ αόριστο κατάληψη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης (12/10) οι απολυμένοι του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

«Ήρθαμε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκειμένου να κάνουμε μια συμβολική κατάληψη, η οποία θέλουμε να έχει ουσία. Θα πρέπει επιτέλους οι κυβερνητικοί βουλευτές να κάνουν πράξη όσα μας έχουν υποσχεθεί, ότι δηλαδή άμεσα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της λιπασματοβιομηχανίας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ELFE, Νίκος Βογιατζίδης.

«Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει θέση»

«Θέλουμε λύση με την οποία θα εξασφαλίζονται όλες οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας. Είναι πράγματα που έχουν εκφραστεί πολλές φορές και πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν στο σχεδιασμό αυτό. Από τον Αύγουστο έχουν δεσμευτεί (οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) με παραιτήσεις τους, οι οποίες δεν έχουν γίνει. Έχουμε μια στάσιμη κατάσταση, που μας έχει φέρει σε σημείο οι οικογένειες μας να μην αντέχουν. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει θέση στο πρόβλημα που λέγεται Λαυρεντιάδης στην Καβάλα. Να μας πει επιτέλους αν υποστηρίζει επιχειρηματικές πρακτικές τύπου Λαυρεντιάδη ή αν σκοπεύει να κάνει κάτι. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι απέναντί μας, στην Καβάλα και στην κοινωνία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Βογιατζίδης.

«Αν δεν βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημά μας δεν έχουμε σκοπό να αποχωρήσουμε…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Νίκος Βογιατζίδης απάντησε: «Επικοινωνία έχουμε καθημερινή με τους βουλευτές, όμως πράξεις δεν βλέπουμε! Τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι υπό κατάληψη, δεν πρόκειται να πειράξουμε τίποτα, όμως αν δεν βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημά μας δεν έχουμε σκοπό να αποχωρήσουμε από εδώ».

vfl439-604x336

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

"Κύριοι Βουλευτές,

Εμείς οι εργαζόμενοι  στα Λιπάσματα καβάλας διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδράνεια της Κυβέρνησης στο θέμα των Λιπασμάτων, 200 οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις παράνομες και παράλογες πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη θέτοντάς μας σε ομηρία εφαρμόζοντας απέναντί μας μεθοδεύσεις μαφίας και πρακτικές που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, κινδυνεύουν να χαθούν εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εργοστάσιο από την πειραματική του λειτουργία με ανειδίκευτο προσωπικό.

Η κυβέρνηση, παρά την δέσμευσή της απέναντί μας στο Υπουργείο εργασίας πως οι θέσεις εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι εξασφαλισμένες, πως θα δράσει με τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντά μας,  μέχρι σήμερα δίνει την αίσθηση πως κινείται σε ρόλο παρακολουθητή των εξελίξεων αφήνοντας τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να κινείται αυταρχικά και ανεξέλεγκτα, που χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση είναι σαν να ταυτίζεται μαζί του.

Κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης είχατε επανειλημμένως τόσο δημοσίως, όσο και απέναντί μας κρατήσει ξεκάθαρη στάση ενάντια στο σύστημα του κ. Λαυρεντιάδη και δεσμευτεί πως θα παραιτηθείτε μέχρι τέλη Αυγούστου εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο απομάκρυνσης του. Έχουν ήδη περάσει δυο μήνες από την δέσμευσή σας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σας υπενθυμίσουμε ότι, η εταιρεία από τον Ιούνιο του 2016 προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις λόγω άρνησης εργαζομένων να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με δικαίωμα του εργοδότη να τις καταγγείλει μονομερώς και μέσω προσχηματικών μηνύσεων που υπέβαλε απολύθηκαν παρανόμως μέχρι σήμερα το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, οι οποίοι λόγω της συγκεκριμένης μεθόδευσης δεν έχουμε πάρει ούτε την νόμιμη αποζημίωση  αλλά ούτε μας έχει επιδοθεί επίδομα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε κατάσταση ομηρίας.

Η υπομονή και η κατανόηση μας έχουν εξαντληθεί ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ζητούμε  λοιπόν:

·       Άμεσα να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει ένα υγιές επιχειρηματικό πλάνο λειτουργίας της μοναδικής Λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, με εξασφάλιση όλων των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

·       Μέχρι την υλοποίηση του παραπάνω πλάνου, να χορηγηθεί έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000€ ανά εργαζόμενο στους απολυμένους όπως επανειλημμένως έχετε υποσχεθεί.

·       Μέχρι την αποκατάσταση στην εργασία μας, να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων όπως πάγωμα της καταβολής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές όπως ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, ένταξη των απολυμένων σε κοινωνικά τιμολόγια αλλά και πρόσβαση σε παροχές και προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Κύριοι βουλευτές είστε οι μόνοι που αν πραγματικά το θελήσετε μπορείτε να πιέσετε ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στον Γολγοθά που βιώνουμε 6 μήνες τώρα. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δίκαιος και εμβληματικός, διότι αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας στην αντιμετώπιση των εργαζομένων, είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι ορέξεις εργοδοτών σε όλη την χώρα, όπου δεν θα εκμεταλλεύονται μόνο την οικονομική κρίση, αλλά  την αδράνεια και την ανοχή της Κυβέρνησης σε φαινόμενα και επιχειρηματικές πρακτικές τύπου Λαυρεντιάδη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΩΣ ΕΔΩ!!!

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!"

ΠΗΓΗ: proininews.gr, kavalawebnews.gr


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …