Συνεχίζεται η πτώση τιμών των ενοικιάσεων κατοικιών

rentfor

Περαιτέρω πτώση της τάξης του 3,3% κατέγραψαν το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι τιμές στις ενοικιάσεις κατοικιών πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η μείωση έχει εμφανίσει τάση επιβράδυνσης από πέρυσι, που συνεχίζεται και κατά τη φετινή χρονιά.

Ως χειρότερη χρονιά για την πορεία των ενοικίων αναδεικνύεται το 2014, με πτώση 7,7% σε ετήσια βάση, ενώ το 2013 ήταν η δεύτερη χειρότερη χρονιά με ετήσια πτώση 6,8%.
Η επιβράδυνση της μείωσης ξεκίνησε το 2015, όταν η υποχώρηση των τιμών ενοικίων ήταν στο 4,4%.
Η πτώση στα ενοίκια ξεκίνησε από το 2012 (ή και το 2011 για τα μεγάλα αστικά κέντρα) και ο μέσος ετήσιος ρυθμός της πτώσης διαμορφώνεται στο 4,8%.
Η τάση επιβράδυνσης οφείλεται κατά κύριο λόγο, στις μισθώσεις ακινήτων από επισκέπτες από το εξωτερικό μέσω των υπηρεσιών γνωστών διαδικτυακών εταιρειών, όπως η Airbnb, καθώς η απορρόφηση σημαντικού αριθμού ακινήτων έχει παράσχει στήριξη στις τιμές ενοικίασης και γενικά στην αγορά κατοικίας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …