Mείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία ζητά 8 στους 10 Έλληνες

anergiaetisia-ptosi-tis-anergias-sto-1o-trimino-tou-etous

Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα.

Ειδικότερα, το 78,5% των πολιτών προτάσσει ως αναγκαία τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μόλις το 12,15% να αυξηθούν οι φόροι για να διασφαλιστούν οι συντάξεις.

Στο ερώτημα για μια τυχόν αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών όπως δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων στρατιωτικοί και γιατροί, το 58% τάχθηκε κατά της αύξησης, ενώ το 65,5% δήλωσε ότι αυξήσεις δεν πρέπει να δοθούν στο Δημόσιο ακόμη και αν αυτή η δυνατότητα προκύψει αποκλειστικά από περιστολές κρατικών δαπανών.

Εξάλλου, το 58,8% των πολιτών συμφώνησε με το ενδεχόμενο να πριμοδοτηθούν με φορολογικό συντελεστή κάτω του 10% μεγάλες πολυεθνικές για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε και ένα 39% που απάντησε αρνητικά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς να μειώσετε το φόρο εισοδήματος

Η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών θα φέρει μπελάδες και «φουσκωμένο» φόρο του Χρυσόστομου Τσούφη …