Συντονισμός μαθητών για έναρξη καταλήψεων

katalipsi

Την πορεία και εμεπιρία του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν και φέτος οι μαθητές που ήδη συντονίζονται για την έναρξη των καταλήψεων τους, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα "ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας".

Τον συντονισμό έχουν αναλάβει οι μαθητές της Αττικής, που καλούν τους μαθητές όλων των σχολείων σε καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 7 Νοεμβρίου, με την Συντονιστική Επιτροπή Αττικής, να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωσηπ

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και στο υπουργείο, που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο…

Είναι μεγάλο το θράσος τους να διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως φέτος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Η καθημερινότητα που ζούμε εμείς αποδεικνύει πως έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα».

Έχουν γίνει μεμονωμένες καταλήψεις επαγγελματικών λυκείων επειδή, όπως λένε οι μαθητές, «το υπ. Παιδείας κλείνει δεκάδες τμήματα ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα».

Αιτήματα:

  • Το υπουργείο να εξασφαλίσει τώρα χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, 20 μαθητές ανά τμήμα, για να μπορεί να γίνεται μάθημα. Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες.
  • Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του λυκείου.
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη  στην βάπτισή του με τα «μεταφυσικά …