Που αυξάνεται, που μειώνεται το επίδομα θέρμανσης

petrelaio-thermansis5

Με επιλογή και όχι με αύξηση των κονδυλίων επέλεξε το οικονομικό επιτελείο ποιοι φέτος το χειμώνα θα ζεσταθούν και ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο με το να παγώσουν, προς όφελος των πρώτων.

Έτσι στα ορεινά το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί, αλλά θα μειωθεί ταυτόχρονα στους δικαιούχους της πεδινής Ελλάδας, έχοντας το υπουργείο ως απάντηση ότι "υπήρξαν αλλαγές στα κριτήρια υπολογισμού του επιδόματος".

Αυτό επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης:

"Για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017 το ύψος του επιδόματος θέρμανσης θα διαφοροποιείται εντός του ίδιου νομού, με κριτήριο εάν μια περιοχή είναι ορεινή ή πεδινή και με στόχο να παίρνουν μεγαλύτερο επίδομα όσοι έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν το χειμώνα στις περιοχές διαμονής τους.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την καταβολή επιδομάτων θέρμανσης την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα καθοριστεί στο ίδιο ύψος με την προηγούμενη περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή θα ανέλθει και πάλι στα 105 εκατ. ευρώ.

Στις ορεινές περιοχές πολλών νομών της χώρας θα καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος από όσο στις πεδινές περιοχές των ίδιων νομών.

Σε σχέση με πέρυσι, το επίδομα θέρμανσης θα μειωθεί για τους κατοίκους των αστικών και πεδινών περιοχών και θα αυξηθεί για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, δεδομένου ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί την περίοδο από 15/10/2016 έως 30/4/2017 παραμένει στο ίδιο επίπεδο με το ποσό που είχε χορηγηθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2015."

ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

  • Οι γεωγραφικές ζώνες θα διαφοροποιούνται όχι μόνο με βάση τους νομούς αλλά και με βάση τις ορεινές και πεδινές περιοχές.
  • Οι αριθμοί Τ.Κ. που θα δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να διαπιστώνεται εάν διαμένουν σε ορεινές ή πεδινές - αστικές περιοχές και ανάλογα με την περιοχή διαμονής θα επιλέγεται το αντίστοιχο ποσό επιδόματος για καταβολή.
  • Η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxisnet.
  • Το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …