Ζήτησε ή όχι ο Τσίπρας το τύπωμα δραχμών από τον Πούτιν;

draxmi4-640x360

«Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», είναι ο τίτλος του βιβλίου που υπογράφει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και το οποίο προκάλεσε πονοκέφαλο και μάλιστα ισχυρό στην κυβέρνηση, καθώς υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία, επικαλούμενος ότι αυτό του το περιέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μεταξύ τους συνομιλία.

Ειδικότερα στο επίμαχο σημείο του βιβλίου του αναφέρει ο Ολάντ:

Στο τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε ότι ήταν μια προειδοποίηση ότι η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Και ο Πούτιν συνεχίζει: «Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

Και η ανάλυση του Ολάντ στο βιβλίο του:
«Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ισως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και δεύτερον για να μου πει - και δεν ήταν κακή ιδέα - ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».
Η απάντηση του Μαξίμου:
Πηγές του μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στα όσα αναφέρει ο Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του σημειώνουν, σύμφωνα με την "Ημερησία":

«Υπήρξαν επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον Ελληνα Πρωθυπουργό».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …