Δεν βγαίνει το πρόγραμμα;-ΣΟΚ η δήλωση Σκουρλέτη!

skourletisssss

«Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με εμάς. Ένα πρόγραμμα που δεν είναι μόνο ένα αντικοινωνικό πρόγραμμα λιτότητας, αλλά αποτελεί προσπάθεια να εμπεδωθεί στο λαό η πολιτική του μνημονίου. Δεν θα πρέπει ούτε μια στιγμή να σταματήσουμε να λέμε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν το υιοθετούμε, ότι δεν είναι ιδιοκτησία μας, ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερο», ανέφερε κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας:

«Εμείς δεν μπορεί να είμαστε φορείς αυτών των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Το κόμμα είναι ενιαίο και θα έχουμε αποκαταστήσει τον πραγματικό χαρακτήρα των τάσεων ως συλλογικά όργανα και όχι με προσυννενοήσεις από πριν. Να ανατρέχουμε στα μεγάλα ιδανικά μας για να στοχεύουμε στον ορίζοντα του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Θα ήθελα μετά από χρόνια να βλέπουν οι τότε αριστεροί το Νίκο το Φίλη ή τον Πάνο το Λάμπρου και αισθάνονται τόσο υπερήφανοι όσο εμείς αισθανόμαστε για τον Τάκη Μπενά.

Είναι πολλά αυτά που ζήσαμε, είμαι βαθιά πεισμένος ότι κάναμε τη σωστή επιλογή μιας Αριστεράς που μάχεται και δεν κάνει πίσω. Υπάρχει ανάγκη για συλλογική αυτοκριτική που πρέπει να γίνει προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Έλειψε το πολιτικό καθοδηγητικό κέντρο σε κρίσιμες αποφάσεις. Το κόμμα πρέπει να έχει το ειδικό βάρος των μεγάλων επιλογών. Πολλές μάχες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ως σήμερα, τις έδωσε ο καθένας μόνος του. Χρειάζεται ένα πολιτικό κέντρο και αυτό το κέντρο είναι το κόμμα. Πέρα από τα πεδία της αντιπαράθεσης και της διαπραγμάτευσης που κερδίσαμε πολλά πράγματα η εκάστοτε αντιπαράθεση με τους θεσμούς εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση …