Λουκέτο υπηρεσιών ως άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση

louketo1-600x250

Στις 15 Νοεμβρίου θα βάλουν 24ωρο λουκέτο με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, σε μία μορφή άσκησης πίεσης, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μιας και έγινε αμέσως αποδεκτή η σχετική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, μη αντέχοντας άλλο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, σχετικά πάντα με την μη επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις νησιωτικές κοινωνίες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στοχεύει στο να στείλει στους κυβερνώντες "ένα μήνυμα ομοθυμίας και αποφασιστικότητας από το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου".

Όπως εντωμεταξύ ανακοινώθηκε μετά την σχετική απόφαση:

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τα συνεχή διαβήματα, παραμένει η πιο υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας, γεγονός που επιδεινώνεται λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της. Το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και τα παρελκόμενα του στη ζωή των νησιωτών έχει  εκθέσει επανειλημμένως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στους καθ’ ύλιν αρμοδίους Υπουργούς, Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια, με την κάλυψη 250 κενών θέσεων, αλλά και σε μικρούς Δήμους, με την επίκληση μάλιστα και των δηλώσεων του ιδίου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για σεβασμό στην νησιωτικότητα και στην ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών.

Οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα, οι υπάρχοντες υπάλληλοι της Περιφέρειας και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του πολυνησιακού συμπλέγματος Κυκλάδων και  Δωδεκανήσων, να εργάζονται σε «αδιανόητες συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει ότι  « η κατάσταση αυτή έχει ως  συνέπεια σοβαρές  οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Υπηρεσιών, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του ρόλου τους οφείλουν».

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αδυνατεί να συνεχίσει την λειτουργία της υπό αυτές τις συνθήκες, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να θέσει στην κυβέρνηση  το χρονικό όριο της 15ης Νοεμβρίου, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της. Εφόσον το διάστημα αυτό παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στο κλείσιμο των Υπηρεσιών της, πρόθεση και αναγκαιότητα για την οποία ο Περιφερειάρχης έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι πληρωμές από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ την εβδομάδα 17-21 Μαΐου

Την πληρωμή των αποζημιώσεων για την αποζημίωση δώρου Πάσχα Απριλίου για αναστολές συμβάσεων εργασίας και …