Πληγές μετρούν τα Γιάννενα από την ισχυρή σεισμική δόνηση(ΦΩΤΟ)

0d595fa55f28df6ef3e85fc7e24c5e06

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Ιωανννίνων, που έμειναν στους δρόμους μετά την ισχυρή δόνηση των 5,3 βαθμώνπου ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου την περιοχή και τις μετασεισμικές δονήσεις άνω των 4 ρίχτερ που ακολούθησαν.

Πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους, όπως οι κάτοικοι των χωριών του Πωγωνίου και της Ζίτσας, ενώ στο κέντρο των Ιωαννίνων δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

a2853217a0fef44c212959e5e9aec78d

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

5c737ab2d608dafd517a99da95b5a83e

Από το σεισμό έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Ασπραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Άρτα, την Θεσπρωτία, αλλά και την Πάτρα.

Έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο.

41935a5074fc449eebad54f24fbaadc8

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνθηκε προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Στην Κέρκυρα, όπου επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητή η δόνηση, δεν αναφέρονται ζημιές.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νησί, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έκτακτα περιστατικά».

Αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως στο νησί επικράτησε απόλυτη ηρεμία.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ζημιές υπέστησαν και πολλά σπίτια στο επίκεντρο του σεισμού, όπου πραγματοποιεί αυτοψία κλιμάκιο του Συντονιστικού αποτελούμενα από την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική κι άλλους.

868f92bdca4fcbbdc2a4dc265a691b2c

Σε ορισμένα σπίτια όμως, όπως και σε ένα παντοπωλείο στο Καλπάκι, τα σημάδια του σεισμού είναι αποτυπωμένα.

55b0f68151ff6fe16fb2c1d904ea8799

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, συνέστησε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες.

9c1f43ebaccb23bf4b79b0b22eff7e23

«Κτίρια που είναι κατασκευασμένα με τους αντισεισμικούς κανόνες είναι απολύτως ασφαλή... Για τα υπόλοιπα δεν μπορεί κανένας να πει τίποτα» σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος απευθυνόμενος στους κατοίκους τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται καταπτώσεις.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …