Τρίτεκνη οικογένεια έσωσε την περιουσία της με το Νόμο Κατσέλη

dikastirio_

Προσωρινή Διαταγή που ορίζει τη διάσωση του συνόλου της περιουσίας τρίτεκνης οικογένειας δανειοληπτών εξέδωσε ο Ειρηνοδίκης Σητείας. Ο σύζυγος είναι συνταξιούχος και η σύζυγος επαγγελματίας αγρότισσα, ενώ η περιουσία τους αποτελείται από κύρια κατοικία, 33 αγροτεμάχια και 14 κτίσματα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 136.852,77 ευρώ σε διάφορες τράπεζες και της συζύγου 142.213,75 ευρώ. Συνολικά η οικογένεια οφείλει, το ποσό των 279.066,52 ευρώ.

Εισοδήματα που διαθέτει η οικογένεια:

α) ο οφειλέτης, 976,56 ευρώ από τη σύνταξη

β) η οφειλέτρια, 150 ευρώ από αγροτικά εισοδήματα (παρουσιάζει παθητικό)

Το Ειρηνοδικείο της Σητείας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων και τα επιδειχθέντα έγγραφα, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το εξής περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει λαμβανομένων υπόψη της περιουσιακής και εισοδηματικής τους κατάστασης του συνόλου των χρεών τους και της οικονομικής τους δυνατότητας σύμφωνα δε με τις βιοτικές τους ανάγκες, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, εναντίων των αιτούντων και την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

3) Ορίζει μηνιαία δόση 200 ευρώ, και για τους δυο, ποσό το οποίο είχαν προτείνει οι ίδιοι, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί να συζητηθεί, στις 24-2-2017

Συμπερασματικά, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή από το Ειρηνοδικείο της Σητείας που είναι σημαντική για την οικογένεια των δανειοληπτών, βασίζεται στις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη (ν.3869/2010), καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία (λόγω μειωμένης ρευστότητας) που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντάς τους στην εν λόγω νομοθεσία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων 

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων  για τις οποίες είναι υποχρεωτικό και πότε …