Η ΓΣΕΒΕΕ τίμησε τους πρώην Προέδρους της(ΦΩΤΟ)

gesebeekloges

Η ΓΣΕΒΕΕ τίμησε τους πρώην Προέδρους της Δ. Κορφιάτη, Γ. Κανελλόπουλο, Δ. Ασημακόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η ΓΣΕΒΕΕ τίμησε εχθές τους τρεις πρώην Προέδρους της εν ζωή Διονύση Κορφιάτη, Γιώργο Κανελλόπουλο και Δημήτρη Ασημακόπουλο καθώς και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα για τη συμβολή του στην ίδρυση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Απονέμοντας τιμητική διάκριση στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ Γ. Καββαθάς τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί τιμή και υποχρέωσή της να βραβεύσει τον Δημήτρη Σιούφα για δύο λόγους.

14691031_1779528789003256_5796260089061701031_n

«Πρώτον, επί Υπουργίας του το 2005, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με τόσο σαφή και δεσμευτικό τρόπο ο συνδικαλιστικός πόρος ο οποίος είχε νομοθετηθεί αλλά με αόριστο και ασαφή τρόπο που άφηνε πολλά παραθυράκια για τη μη απόδοσή του. Με τη ρύθμιση Σιούφα ήταν τόσο ρητή η πρόβλεψη που ο ισολογισμός των επιμελητηρίων δεν εγκρινόταν αν δεν είχε αποδοθεί ο πόρος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η οικονομική αυτοτέλεια των θεσμικών εκφράσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα επέτρεψε να στελεχωθούν με το κατάλληλο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα. Εδώ, θα ήθελα να σημειώσω κάτι που αναδεικνύει μια ξεχωριστή πτυχή της προσωπικότητάς, η ρύθμιση αυτή έγινε σε μια περίοδο που ΓΣΕΒΕΕ και Υπουργείο βρίσκονταν σε έντονη αντιπαράθεση και διαμάχη στο επίκεντρο της οποίας ήταν η επέκταση του ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων. Όμως ο Δημήτρης Σιούφας δεν επηρεάστηκε από αυτό και προχώρησε στη ρύθμιση που προανέφερα για το συνδικαλιστικό πόρο.

Ο δεύτερο λόγος είναι ότι συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό έγινε μετά από συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2006, με τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε η πρόταση στο τραπέζι από τη πλευρά του τότε Προέδρου της Συνομοσπονδίας, Δημήτρη Ασημακόπουλου για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπήρχε μέχρι τότε στην επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη των θέσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Την επόμενη μέρα από τη συνάντηση αφού προηγήθηκε και δική του θετική εισήγηση ο Δημήτρης ο Σιούφας ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ ότι θα δοθεί η πρώτη χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Υπουργείου για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα, ο κ. Σιούφας ως Υπουργός Ανάπτυξης είχε σχεδιάσει και είχε έτοιμη τη νομοθετική παρέμβαση για να χρηματοδοτείται μονίμως το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αλλά μεσολάβησαν οι εκλογές του 2007 και στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος της Βουλής με αποτέλεσμα η εισήγησή του να μην υλοποιηθεί.»

Από την πλευρά του ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά, παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του ως Υπουργός Ανάπτυξης στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή και υπογράμμισε ότι πάντα έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τη συνεισφορά των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρώτος στον οποίο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της ΓΣΕΒΕΕ ήταν ο κ. Διονύσης Κορφιάτης ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας από το 1988 μέχρι το 1997 ήταν

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς εξήρε τη συμβολή του κ. Κορφιάτη στην οικοδόμηση της ΓΣΕΒΕΕ τονίζοντας ότι είχε συμβάλει στη ψήφιση από τη Βουλή του Νόμου 1712/87 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, που επέβαλε την εκκαθάριση του μητρώου από μέλη μη ενεργά σε επάγγελμα, απέβαλε τα «σωματεία σφραγίδες», κατοχύρωσε την αυτοτέλεια του Συνδικαλιστικού Κινήματος, την ισότιμη εκπροσώπηση των οργανώσεων, εισήγαγε τη δικαστική παρουσία στις εκλογικές διαδικασίες και καθιέρωσε την απλή και άδολη αναλογική.

Με δικές του προσπάθειες η ΓΣΕΒΕΕ επισημοποιεί την, από ιδρύσεως της, παρουσία των εμπόρων στους κόλπους της, και τους προσθέτει στο τίτλο της, μετατρεπόμενη σε Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων. Επί της προεδρίας του πραγματοποιήθηκε και η συνένωση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Βιοτεχνών Ελλάδας (ΑΣΒΕ), ξεπερνώντας μια διάσπαση του παρελθόντος.

Ανέπτυξε πρωτοβουλίες για τη διεθνή προβολή και δράση της ΓΣΕΒΕΕ με συναντήσεις και συμφωνίες συνεργασίας με αντίστοιχες οργανώσεις χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του οποίου ήταν πρώτος Πρόεδρος και στην ίδρυση οργανισμών όπως το ΛΑΕΚ, ο ΟΜΕΔ, το ΕΛΙΝΥΑΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Κορφιάτης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, το Προεδρείο και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για την μεγάλη, όπως είπε τιμή, στο πρόσωπό του και πρόσθεσε συγκινημένος ότι «οι ζευγάτες φεύγουν αλλά η σπορά μένει»

Ο δεύτερος εκ των βραβευθέντων κ. Γιώργος Κανελλόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από το 1997 έως το 2000 και όπως είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς ξεκίνησε την συνδικαλιστική του δράση ως Πρόεδρος των ΑργυροΧρυσοχόων Αθήνας, κερδίζοντας από αυτή τη θέση την εμπιστοσύνη ολόκληρου του κλάδου του που τον εξέλεξε Πρόεδρο στο Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο των ΑργυροΧρυσοχόων, τη ΠΟΒΑΚΟ.

Διετέλεσε έπειτα για πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), ενώ η παρουσία του ήταν ήδη αισθητή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ από το 1987.

Εξελέγη Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ το 1997 και κατά τη διάρκεια της θητείας του έδωσε πολλές και σκληρές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εμπόρων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Διετέλεσε Μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και Αντιπρόεδρος στον ΟΑΕΔ το 2001.

Ο κ. Κανελλόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και πρότεινε το 2019, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας, να εκδοθεί το ιστορικό λεύκωμα και να φτάσει το μήνυμα της συνεισφοράς της ΓΣΕΒΕΕ στον αγώνα για την υπεράσπιση των αιτημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

«Έχω διδαχθεί πάρα πολλά από τον Δημήτρη Ασημακόπουλο. Δίπλα του έμαθα σαν μαθητής της πρώτης δημοτικού τι πάει να πει συνδικαλιστικός αγώνας, συνδικαλιστικό κίνημα και δημοκρατικό ήθος» είπε βαθιά συγκινημένος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς κατά την απομονομή του χρυσού μεταλλίου στον Δημήτρη Ασημακόπουλο που διετέλεσε Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003 έως το 2013.

Παρουσιάζοντας την συνδικαλιστική διαδρομή του κ. Ασημακόπουλου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι το 1984 γίνεται μέλος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών, Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, ενώ το 1993 εξελέγη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνλων Ζαχαροπλαστών Ελλάδας (ΟΕΖΕ), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2003.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εκλέγεται Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνων και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) όπου και παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Το 2006 ιδρύει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος από το 2006 έως το 2013.

Τον Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης Βιοτεχνικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) και είναι Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Ο κ. Ασημακόπουλος ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, το Προεδρείο και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αποτυπωθεί η εκατοντάχρονη ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ και προέτρεψε να ενισχυθεί με την παρουσία νέων στελεχών το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Λεβέντης Βασίλης
Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και τομεάρχης εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοια, κ. Οικονόμου Βασίλης ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος απουσιάζει στις ΗΠΑ.
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, κ. Καραθανασόπουλος Νίκος ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος κ. Δημήτρη Κουτσούμπα
Ο γραμματέας τομέα ΕΒΕ του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκος Οφίδης ο οποίος εκπροσώπησε την κα Φώφη Γεννηματά η οποία βρίσκεται σε περιοδεία στην περιφέρεια
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Δαρσινός Τάσος ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο
Το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας κ. Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΛΑΕ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδης Βασίλης
Ακόμα παρέστησαν:

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ. Μουτάφης Ευάγγελος
Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Αμβράζης Γιώργος
Ο πρώην Υπουργός, κ. Ιωάννης Παπαθανασίου
Η κα Παπαδάκου Γεωργία, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων
Ο κ. Κωνσταντίνος Ανδριανουπολίτης, Πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
Ο Πρόεδρος του ΟΜΕΔ, κ. Ζησιμόπουλος Άγγελος
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Λέντζος Δημήτρης
Τα πρώην μέλη του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, κκ Ρουσανίδης Ιωσήφ, Ιωάννου Βασίλης
Και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Δανέζης.

 14642492_1779529002336568_4656354500486875688_n 14666043_1779529049003230_1315187844887921657_n  14702290_1779528885669913_8830357342710441627_n


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …