Δελτίο Πλειστηριασμών της 19ης Οκτωβρίου

pleisthriasmoipl-main-icon-blog

Τριάντα πλειστηριασμοί πραγματοποιούνται στα ειρηνοδικεία της Αττικής την προσεχή Τετάρτη 19 Οκτώβρη, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο που ανήρτησε η κοινή ομάδα ομάδα που έχει δημιουργηθεί από την Πρωτοβουλία – Πλειστηριασμοί STOP και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων (εδώ).

Οι πλειστηριασμοί ανά ειρηνοδικείο: Αθηνών (11), Αμαρουσίου (2), Αχαρνών (3), Καλλιθέας (1), Κρωπίας (1), Μαραθώνα (5), Μεγάρων (1), Πειραιά (1), Περιστερίου (1), Πόρου (1), Σαλαμίνας (2), Χαλανδρίου (1).

Οι πλειστηριασμοί ανά επισπεύδοντα: Τράπεζα Πειραιώς (11), Εθνική (1), Αγροτική (1), Διάφοροι φορείς ΝΠΙΔ (1), εταιρείες (3), ιδιώτες (13).

 deltio-pl-19-10-2016

Γραφική απεικόνιση του πλήθους των πλειστηριασμών στο νομό Αττικής από 1η Σεπτέμβρη 2016

grafiko-pl

Ήδη έχουν δημοσιευθεί και οι πλειστηριασμοί της 26/10/2016.

Τις 2 πρώτες Τετάρτες του Σεπτέμβρη γινόταν ανά ένας (1) πλειστηριασμός. Τόσοι είχαν δημοσιευθεί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο δεν δημοσιεύονταν πλειστηριασμοί λόγω διακοπών.

Έτσι «έσκασαν» όλοι από 21/9 και με το δεδομένο ότι επιβάλλεται κάθε πλειστηριασμός να δημοσιεύεται 12 ημερολογιακές ημέρες πριν τη διεξαγωγή του.

Σύμφωνα με έρευνα η έξαρση των πλειστηριασμών από Τράπεζα Πειραιώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή διοίκησης της τράπεζας. Ενόψει αυτής της αλλαγής η προηγούμενη διοίκηση «έτρεξε» όλους τους πλειστηριασμούς για κόκκινα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από τράπεζες που είχε εξαγοράσει (Αγροτική, Κύπρου, Εγνατία, Marfin, Ελληνική Τράπεζα, κ.ά).

Φυσικά η μείωση του αριθμού των πλειστηριασμών και δή αυτών που αναφέρονται σε κατοικίες συνδέεται με την άνοδο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …