Όταν το πόστο σου σε κάνει να «ξεφεύγεις»-Η καταγγελία για εκπαιδευτικό

insoulini-mathitria

Απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη επειδή ήθελε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου και να κάνει ένεση ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τους γονείς της 16χρονης που έκαναν την καταγγελία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) η καθηγήτρια, που είχε για πρώτη χρονιά την σχετική μαθήτρια, καταφέρθηκε επιθετικά προς την μαθήτρια αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μάλιστα, οι συμμαθητές της 16χρονης την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου καθώς και σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνει την ένεση ινσουλίνης.

"Δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση παιδαγωγούς να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Μιλάμε για άτομο ανήλικο, που θέλει υποστήριξη. Το παιδί μου αύριο μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση" σημειώνει στην ThessNews ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρ. Δαραμήλας.

Το μέρος της καθηγήτριας ο λυκειάρχης

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη του ο οποίος αρχικά πήρε την θέση της καθηγήτριας ενώ όταν το θέμα έφτασε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το αποσιωπήσει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δαραμήλας, η επιχειρηματολογία της καθηγήτριας ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά» δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές  αρετές και ευαισθησίες» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …