Εισοδηματική σφαγή για τους Νοσηλευτές-Προς κατάργηση το ανθυγιεινό επίδομα

ergasia-simera-apofasizoun-metra-oi-nosileftes

Στην καταγγελία ότι επέρχεται "Εισοδηματική σφαγή, από την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος στον κλάδο", προχώρησαν οι νοσηλευτές, δια της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού", που καλεί τον υπουργό υγείας να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη.

"Μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017, καθώς μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, αποφεύγουν προς το παρόν να απαντήσουν αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη μισθολογική αναπλήρωση του επιδόματος ΒΑΕ, ενώ εκκρεμεί από την προηγούμενη Άνοιξη ο προσδιορισμός συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τη δημιουργία Νοσηλευτικού Κλάδου, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλην αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση ειδικού επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄)."

Σχετ. : Η αριθμ. 2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 εγκύκλιός μας.

egkyklios-ik-768x951


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …