Λαχανικά με γεύση… σοκολάτας!-Ετοιμάζονται!

laxanika-sokolata

Μια συσκευή που θα χαροποιήσει όσους ταλαιπωρούνται από τις δίαιτες δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, αφού η αποκαλούμενη Taste Buddy δίνει τη δυνατότητα σε τροφές άνοστες να γίνουν νόστιμες!

Η συσκευή εκπέμπει ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να «τονώσει» τη γεύση είτε αφορά σε γλυκό είτε σε αλμυρό, ακόμη κι όταν αυτή δεν υπάρχει στο πιάτο.

Πρόκειται για μια συσκευή που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου και παρουσιάστηκε στην έκθεση The Big Bang UK Young Scientists & Engineers Fair, στο Μπίρμιγχαμ την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Η συσκευή θα μπορούσε κάποια στιγμή να προσαρμοστεί σε κουζινικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κούπες, και η επιστημονική ομάδα έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα κουτάλι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, με περεταίρω ανάπτυξη, θα μπορούσε να χρησιμοποιείται από ανθρώπους την ώρα που τρώνε ένα υγιεινό πιάτο, που όμως θα έχει μια γεύση που αγαπούν, όπως για παράδειγμα να κάνει το τόφου να έχει τη γεύση μπριζόλας ή τα λαχανικά εκείνη της σοκολάτας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …