Πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες να επιβαρυνθούν από τα τέλη κυκλοφορίας

telhkykloforias2016

Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα και κατάργηση των «μηδενικών τελών» για τα λεγόμενα «πράσινα» οχήματα, επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, μια και υπάρχει ακόμα χρονικό περιθώριο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στις «δομικές» αλλαγές που για άλλους ιδιοκτήτες προβλέπουν μείωση των τελών και για άλλους ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/2007. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες να επιβαρυνθούν.

Παράλληλα, τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να πληρώσουν και τα λεγόμενα «πράσινα» οχήματα, εκείνα, δηλαδή που εκπέμπουν πάνω από 90 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μείωση του ορίου εκπομπής που απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας στα 80 με 85 γραμμάρια.

Ωφελημένοι σύμφωνα με το topontiki, αναμένεται, πάντως, να είναι από τις νέες ρυθμίσεις οι ιδιοκτήτες με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31 Δεκεμβερίου 2006 και αυτό γιατί αναμένονται κλιμακωτές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας που μπορεί να φτάσουν έως και στο 40%.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …