"Ξαφνικός θάνατος" για Νομικά Πρόσωπα που επιχορηγεί το Δημόσιο

eurokleisto

Με αποκλεισμό από την κρατική επιχορήγηση κινδυνεύουν όσοι φορείς του δημοσίου δεν δημοσιεύσουν στη "Διαύγεια” τον απολογισμό των δαπανών τους μέχρι 31/10/2016.
Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 17/10/20167 ενημερώθηκαν οι εν λόγω φορείς ότι η καταληκτική ημερομηνία για την δημοσίευση του απολογισμού των δαπανών τους είναι η 31η Οκτωβρίου 2016.

Για την αποφυγή τυχόν καθυστερήσεων λόγω αυξημένου όγκου δηλώσεων, κατά τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, το Υπ. Εσωτερικών καλεί τους φορείς αυτούς να προβούν στις σχετικές καταχωρήσεις το συντομότερο δυνατό.

Τονίζεται ότι τυχόν μη δημοσίευση των απολογιστικών στοιχείων δαπανών έως την καταληκτική ημερομηνία έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του υπόχρεου φορέα από κάθε επιχορήγηση στο μέλλον.

Έτσι ζητεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων να προχωρήσουν στην κοινοποίηση της εγκυκλίου στο σύνολο των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου καθώς και των υπηρεσιών που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους, ιδίως δε αυτών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον έλεγχο δαπανών (ΥΔΕ, Υπηρεσίες Επιτρόπων κ.ο.κ), καθώς και σε κάθε επιχορηγούμενο από κάθε δημόσια υπηρεσία, καταλήγει στο δημοσίευμά του το eisodima.gr.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Θέλω τα έργα μου να είναι ανοιχτά σε κάθε βλέμμα και ανάγνωση»

Η πρώτη ατομική έκθεσή της με τίτλο «Ορίζοντες του Βλέμματος» εγκαινιάζεται αύριο στην Αίθουσα Τέχνης …