24ωρη απεργία στις 24 Οκτωβρίου

poreia-apergia-24vrh

24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί προγραμμάτισαν για την προσεχή Δευτέρα 24 του μηνός, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να συμπαρασταθούν στους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.

«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις.

Καταγγέλουμε τη δίωξη της τρίμηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αφορούσε την επιστροφή υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα. Συμμετείχαμε στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις.

Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές,» τονίζεται στην ανακοίνωση των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …