Ετήσια παράταση σε εργαζόμενους και πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

bohueia

Για ακόμη έναχρόνο, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 , παρατείνονται οι θέσεις εργασίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου εξειδικευμένου προσωπικού και η διάρκεια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", με βάση την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την "κοινωνική οικονομία" η κυβέρνηση.

Η συνολική χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα 40 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το λογαριασμό Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, 5 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, 14 εκατ. ευρώ από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων ( Ν. 4052/2012) και 1 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό καλύπτει και την απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του προγράμματος της περιόδου 1.10.2013 έως 30.9.2014.

Ειδικότερα με σχετική τροπολογία παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31 Δεκεμβρίου 2016) και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, η διάρκεια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και οι συμβάσεις εργασίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …