Μυστική εισαγγελική έρευνα για εσχάτη προδοσία για τα Capital controls

capital control

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα βρίσκονται τα capital controls που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015. Η εισαγγελική έρευνα, η οποία διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες, ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news, ο εισαγγελικός λειτουργός, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων, αλλά και το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας».

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες και οικονομολόγοι, οι οποίοι φέρονται να κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ο εισαγγελέας να προσκρούσει σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης, με αποτέλεσμα με βάση το Σύνταγμα να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια σε αυτή την περίπτωση να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: news


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …