ΠΕΝΕΝ: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Η Γ.Σ θα γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132 – 2ος όροφος – Πειραιάς)

την Τρίτη 25/10/2016 και ώρα 9.30 π.μ

Συνάδελφοι,

Στις 25 Οκτώβρη 2016 πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας.

Οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι Ναυτεργάτες βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο, στο εισόδημα και τις συντάξεις τους.

Οι αντιλαϊκές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές (παλιές και νέες) έχουν συνθλίψει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κέρδισαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες.

Οι περικοπές στους μισθούς, η αύξηση της φορολογίας τους, ο ΕΝΦΙΑ, η εισφορά αλληλεγγύης, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και την επικουρική ασφάλιση οδηγούν τον Ναυτεργατικό μας κόσμο στην υποβάθμιση, την απαξίωση και στην κοινωνική του περιθωριοποίηση.

Ανάλογα είναι και τα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων, τους απόμαχους της δουλειάς, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του υπαίθρου.

Οι μνημονιακές πολιτικές καταβαράθρωσαν το λαϊκό εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο του λαού, συστηματικά απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα στην κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια, την υγεία, την παιδεία.

Πρόκειται για μια βάρβαρη επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, από την μια στοχεύει στην λεηλασία των δικαιωμάτων του λαού και από την άλλη στην σταθεροποίηση και την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων εγχώριων και ξένων.

Η σκληρή αυτή ταξική πολιτική οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ στηρίζει, ενισχύει και διευρύνει τα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της άθλιας, αντικοινωνικής, αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεί η μεταχείριση του εφοπλιστικού κεφαλαίου το οποίο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το έχει αφήσει στο απυρόβλητο. Φοροασυλία και μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία είναι τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο τους παρέχει απεριόριστη επιχειρηματική ασυδοσία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ως πιστός εντολοδόχος της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής ετοιμάζει μαζί με τους τοκογλύφους δανειστές νέο αντεργατικό πακέτο υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει τις ομαδικές απολύσεις, την ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας, την αποσάθρωση των συνδικάτων και των δικαιωμάτων οργάνωσης των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα.

Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι αλλά και το ανάστημά τους, να κατανοήσουν ότι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι η ενότητα, η συσπείρωση και ο αγώνας είναι το δικό τους ακατανίκητο όπλο με το οποίο μπορούν και πρέπει να αλλάξουν την πορεία της χώρας σε όφελός τους.

Η παθητικότητα, η αδράνεια, η φοβία, η ανάθεση που σκόπιμα καλλιεργούν η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο, όλες οι καθεστωτικές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ οδηγεί στην συνέχιση και στην κλιμάκωση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η αφύπνιση, η κινητοποίηση, η δράση και ο αγώνας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων αποτελεί την μοναδική διέξοδο και μια ελπιδοφόρα προοπτική για μια άλλη πορεία για τον λαό και την χώρα μας.

Η ΠΕΝΕΝ που συμπεριλαμβάνεται στα πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού κινήματος, έχει πρωτοστατήσει όλα τα τελευταία χρόνια τόσο στον Ναυτεργατικό όσο και ευρύτερα στο εργατικό κίνημα για να υπάρξει ένα ευρύ, πλατύ, δυναμικό, αγωνιστικό και ταξικό μέτωπο που θα είναι ικανό να αντιπαλέψει, να συγκρουσθεί και να ανατρέψει την μνημονιακή λαίλαπα.

Δεκάδες πρωτοβουλίες δράσης και κινητοποιήσεις που κάναμε, ή αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό αναγνωρίζεται από χιλιάδες Ναυτεργάτες και εργαζόμενους που παρακολουθούν, συμμετέχουν και γνωρίζουν για την αγωνιστική μας παρουσία.

Είναι φανερό ότι οι προσπάθειες αυτές όχι μόνο πρέπει να συνεχισθούν αλλά και να πολλαπλασιαστούν με σκοπό να πάρει σάρκα και οστά η υπόθεση για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος για μια νέα στρατηγική η οποία θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τα μέλη μας, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτικούς να στηρίξουν, να πλαισιώσουν και να πάρουν μέρος μαζικά στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 25/10/2016

Πειραιάς 14/10/2016

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καθορίστηκε η πραγματοποίηση της Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου μας να γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2016 στις 9.30 το πρωί στην Αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132-2ος όροφος) στον Πειραιά με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  2. Διατύπωση και κατάρτιση των αιτημάτων για τις ΣΣΕ 2017 και η τακτική της ΠΕΝΕΝ στις διαπραγματεύσεις – Εισήγηση του Δ.Σ της Ένωσής μας.
  3. Ψηφοφορία για την έγκριση του 2ου θέματος.
  4. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Εάν την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν υπάρχει η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου 2016 μέρα Τρίτη την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα και στον ίδιο χώρο.

Με εντολή του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Α Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                                  Κροκίδης Νικόλαος

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιχειρήσεις Καλλυντικών: Υποχρεωτική και με Φ.Ε.Κ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Έπιασαν τόπο οι αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καλλυντικών. Τερματίζεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός  μεταξύ …