Πλάνταξε στο κλάμα την 1η μέρα στο σχολείο μωρό ουραγκοτάγκος!(VIDEO&ΦΩΤΟ)

gatot2

Σε ένα συγκινητικό βίντεο καταγράφεται η πρώτη μέρα ορφανού ουρακοτάγκου στο σχολείο. Ο μικρός Gatot έχει πλαντάξει στο κλάμα, αλλά ευτυχώς βρίσκει γρήγορα παρηγοριά στην αγκαλιά των νέων του συμμαθητών.

gatot5

Οι διασώστες στο Βόρνεο έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από την πρώτη επίσκεψη του Gatot στο σχολείο. Στην αρχή βρίσκεται προσηλωμένος στη νοσοκόμα Fitri του International Animal Rescue (IAR) Orangutan Centre και μετά αγκαλιάζεται με την Kandi, ένα άλλο μωράκι ουρακοτάγκο.

gatot6

Το κλάμα του τεσσάρων μηνών Gatot τρόμαξε την Kandi και έτσι ένας άλλος θηλυκός ουρακοτάγκος, η Jamila, τον παίρνει αγκαλιά και τον παρηγορεί. Ο Gatot βρέθηκε από κάποιον που έψαχνε καυσόξυλα στο δάσος και άκουσε το κλάμα του. Τον κράτησε ως κατοικίδιο για δύο περίπου μήνες, του έδινε βρεφικό γάλα και τον μεγάλωνε σαν άνθρωπο.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο οργανισμός International Animal Rescue και πήγε στο χωριό Jelai Hulu για να τον παραλάβουν. "Αυτό το μικροσκοπικό μωρό είναι σχεδόν βέβαια ορφανό γιατί η μητέρα του δεν θα το εγκατέλειπε ποτέ έτσι απλά στο δάσος. Τα μωρά ουρακοτάγκοι μένουν με τις μητέρες τους μέχρι τα 7 ή 8 τους χρόνια", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IAR Alan Knight. "Είναι σπαρακτικό να βλέπουμε ένα τόσο μικρό μωράκι χωρίς τη μητέρα του να το παρηγορεί και να το προστατεύει".

gatot7

Τα καλά νέα για τον Gatot είναι πως τώρα βρίσκεται στα χέρια ομάδας ειδικών που θα του προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές ελπίδες επιβίωσης και επιστροφής στο σπίτι του στο δάσος μια μέρα. Στο κέντρο θα κάνει ασκήσεις κοινωνικοποίησης και αναρρίχησης, ενώ παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο από baby sitters.

gatot3

Όταν θα αποφοιτήσει από το σχολείο θα παρακολουθείται η φυσική συμπεριφορά που χρειάζεται να εμφανίσει για να μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του στην άγρια φύση.

gatot4

"Η πρώτη μέρα στο οποιοδήποτε σχολείο είναι δύσκολη και είναι σπαρακτικό να βλέπεις τον μικρό Gatot να αναζητά παρηγοριά από τους άλλους ουρακοτάγκους γύρω του. Ωστόσο είναι μαζί με ουρακοτάγκους του είδους του και θα μάθει τις συπεριφορές και τις δεξιότητες που θα τον προετοιμάσουν για τη ζωή στην άγρια φύση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο περιβάλλον", όπως μετέδωσε το ourlife.gr.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …