Seductive businesswoman talking on telephone

Δεξιότητες ιδανικού εργαζoμένου-Τι ζητούν οι επιχειρήσεις

Seductive businesswoman talking on telephone

Αίσθηση αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup με τίτλο «Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη ταλέντου στην εργασία» για το 2016, που καταγράφουν τις προτιμήσεις των επιχειρηματιών για τον ιδανικό εργαζόμενο και τα προσόντα του που τον ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και του προσφέρουν την θέση που ζητά, στην εποχή των μεγάλων ποσοστών ανεργίας, όπου η ζήτηση υπερτερεί της προσφοράς.

Χρειάζεται λοιπόν ο σύγχρονος εργαζόμενος να διαθέτει μείγμα δεξιοτήτων και ικανοτήτων για να πάρει το προβάδισμα....

Χρειάζεται να διαθέτει:

  • Ευελιξία στην ομάδα εργασίας
  • Πνεύμα συνεργασίας.

Oι τρεις δημοφιλέστερες προσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται από τις εταιρείες είναι η επίλυση προβλημάτων, την οποία επιλέγουν επτά στους δέκα σχεδόν εργοδότες (69%), η προσήλωση στον στόχο (58%) και η συνεργασία (57%). Και ενώ ένας στους δύο εργοδότες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν προσωπικές δεξιότητες που σχετίζονται αποκλειστικά με μία συγκεκριμένη γενιά, το ένα τρίτο διαχωρίζει τις ψηφιακές δεξιότητες και τις αποδίδει ειδικά στην γενιά των Millenials.

Ο κρισιμότερος παράγοντας επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον για τα ταλέντα τα προσεχή τέσσερα έτη, έχει τριπλή προέκταση:

  1. Ρευστότητα σε ποσοστό 56% των εργοδοτών,
  2. Συνεχή εκμάθηση (29%)
  3. Κινητικότητα (15%).

Οι προκλήσεις

  • Διακράτηση των ταλέντων από τις εταιρείες που στοχεύουν να διαφοροποιηθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά και αφορά τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους (37%).
  • 27% υποστηρίζει ότι η βασική πρόκληση είναι η ανάπτυξη του ταλέντου του προσωπικού, ενώ το 18% η προσέλκυση νέων ταλέντων με στόχο τη διαμόρφωση επιτυχημένων στρατηγικών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …