Δυσκολίες για την εργασιακή διαπραγμάτευση διαπιστώνει ο Κατρούγκαλος!

katrougkalostroika_895154944

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο για το μείζον θέμα των εργασιακών, ενόψει της Πέμπτης, όπου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, θα έχει το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των δανειστών, προσπαθώντας να μας αποδείξει τα κρυμμένα χαρτιά της διαπραγμάτευσης του, με την υπόσχεση ότι θα νικήσει.

Ωστόσο κατά το πρώτοι κρίσιμο ραντεβού διαπίστωσε την "δυσκολία" της τήρησης των κόκκινων κυβερνητικών και υπουργικών γραμμών στις εργασιακές σχέσεις, δηλώνοντας ότι:

"Βάση της συζήτησης είναι το πόρισμα της επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά, κάτι που αποδέχθηκε και η άλλη πλευρά, αλλά ακραίος παίκτης, το ΔΝΤ εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση. Η Ελληνική πλευρά στην διερευνητική συνάντηση επεσήμανε ότι δεν θα ανοίξουν ζητήματα στη διαπραγμάτευση που έχουν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων  το ζήτημα του υποκατώτατου μισθού και η μονομερής προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας."

Πάντως οι πληροφορίες που επικαλείται το "real.gr", θέλουν τους  δανειστές να επέμειναν για άλλη μια φορά ότι, "το καθεστώς στις συλλογικές διαπραγματεύσεις ήταν στρεβλό με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και αύξησης των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας των υψηλών αποδοχών".


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …