Μόνο με καθαρό «timeline» θα ταξιδέψεις για Αμερική-Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι!(VIDEO&ΦΩΤΟ)

580a3f8fc361885e278b476d

Σκοπεύεις να ταξιδέψεις μέσα στον επόμενο χρόνο στις ΗΠΑ; Αν ναι, καλό είναι να αρχίσεις από τώρα να καθαρίζεις τα σοσιαλμηδικά προφίλ σου απ’ οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο σε βάρος σου όταν προσγειωθείς στο Αμέρικα. Γιατί είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν σχετικοί έλεγχοι για ξένους που φτάνουν στη χώρα από το Δεκέμβρη.

Η ιδέα είχε τεθεί στο τραπέζι από το καλοκαίρι που μας πέρασε και αυτή τη στιγμή περιμένει την έγκριση του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού για να αρχίσει να τίθεται και σε εφαρμογή.

5772d2dac461883f318b45b0

Η υπηρεσία των Τελωνίων των ΗΠΑ και Προστασίας των Συνόρων (CBP) θέλει με αυτόν τον τρόπο, ελέγχοντας δηλαδή το στίγμα που αφήνουν στα social media ταξιδιώτες από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και άλλες, με στόχο “να βελτιώσει την υπάρχουσα ερευνητική διαδικασία και να παράσχει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) μεγαλύτερη σαφήνεια και ορατότητα σε πιθανές άνομες πράξεις και διασυνδέσεις”, αναφέρει στο ρεπορτάζ του το "luben.tv".

Εκπρόσωπος της εισηγουμένης αρχής (CBP) δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι εγκληματίες και τρομοκράτες, εθελούσια ή όχι, είχαν παράσχει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα πληροφορίες, μη διαθέσιμες σε ένα προηγούμενο διάστημα, που αποκάλυπταν τους πραγματικούς τους σκοπούς».

large_sfthur1477214654-768x410

Το Υπουργείο Ασφαλείας μπορεί να δηλώνει ότι θα υπάρχει πρόσβαση μόνο σε οτιδήποτε είναι δημόσια κοινοποιημένο, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε πλατφόρμας, αλλά οι αντιδράσεις είναι πολλές και δε δείχνουν να μπορούν να κατευναστούν. Ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, έγραψε τον περασμένο μήνα ότι η έκταση των πληροφοριών που συλλέγονται ήταν «ασαφής και ανοικτού τύπου».

Αν δε σκεφτεί κανείς πως ο έλεγχος θα χτυπήσει κόκκινο για σένα με αιτιολογία κάτι που ανέβασε κάποιος που σε ακολουθεί, καταλαβαίνει κανείς ότι για ένα ταξίδι στη χώρα που παράγει περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία απ’ όση μπορεί να εξάγει, πρέπει να κάνει εκτενή και βαθύτατο καθαρισμό στα προφίλ του. Χωρίς πάλι να ναι 100% σίγουρος. Μπορείς να ξέρεις, άλλωστε, αν ποτέ πέρασε ένας φίλος σου τη φάση που άκουγε post;


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …