Σήμερα η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ

ste-708_17

Για την σημερινή συνεδρίαση παρέπεμψε η Ολομέλεια του ΣτΕ την απόφασή της για τις τηλεοπτικές άδειες, κορυφώνοντας την αγωνία ιδιοκτητών των θιγόμενων μέσων ενημέρωσης, των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και της κυβέρνησης που κλυδωνίζεται, όσο και αν προσπαθεί αν το κρύψει ή να μειώσει την σημασία της εξέλιξης της υπόθεσης.

Στην διάσκεψη της Τρίτης δεν διεξήχθη η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για τα κρίσιμα θέματα, κάτι που θα συμβεί αύριο, που θα τεθούν προς εξέταση και οι τελευταίες νομικές προεκτάσεις.

Από τις πληροφορίες του iefimerida.gr, στην 4ωρη συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης από τον κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος επέμεινε στην συνταγματικότητα του νόμου Παππά αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον συνόδευσαν, άρχισαν οι τοποθετήσεις των μελών του ΣτΕ αλλά και των αντιπροέδρων.

Το δικαστικό σώμα εστίασε στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων αυτών στον υπουργό Επικρατείας.

Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα τους συμβούλους της Επικρατείας, είναι περιορισμένος αριθμός των αδειών που χορηγήθηκαν βάσει του νόμου Παππά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσταλεί  προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάτι όμως που θα σημάνει αισθητή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Το ραντεβού των Συμβούλων της Επικρατείας έχει ανανεωθεί για τις 5.30 το απόγευμα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …