Εργατικά Κέντρα Δ.Ε: «Όχι άλλο αίμα για την ανάπτυξη!»

ergatiatiximma

Οι Διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αιγίου, Ναυπατίας & Δωρίδας,  Μεσολογγίου και Κιάτου, συσκέφθηκαν μετά από συντονισμό του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, για το μείζον ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων-δυστυχημάτων σε ώρα εργασίας και εκδήλωσαν την αγανάκτηση τους που στο βωμό του κέρδους από τους εργοδότες, θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Αφορμή στάθηκε το τελευταίο συμβάν με έναν αλλοδαπό νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία στο εργοτάξιο της Νέας Εθνικής Πατρών-Κορίνθου στην περιοχή του Δ. Αιγιάλειας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν και στην οποί ανακοινώνουν την ομόφωνη στάση αντίδρασης τους, μιλούν για τον «εκσυγχρονισμό της θυσίας του Αβραάμ!»

«Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων Αιγίου – Ναυπακτίας & Δωρίδας, Μεσολογγίου και Κιάτου. Με άλλα λόγια οι Εργαζόμενοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και πληρώνουν με τη ζωή τους το τίμημα, οι Εταιρείες και οι Εργολάβοι απολαμβάνουν τα κέρδη.

Η από κοινού δράση των Εργατικών Κέντρων έχει ως στόχο να σταματήσει η Ανθρωποθυσία, να μη χυθεί άλλο αίμα και να μην τίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι στα έργα.

Για τους παραπάνω λόγους η απόφαση των Εργατικών Κέντρων Αιγίου – Ναυπακτίας & Δωρίδας, Μεσολογγίου και Κιάτου είναι ομόφωνη.

 1. Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του εργατικού ατυχήματος.
 2. Να επισκεφθούν τα εργοτάξια και να μιλήσουν με εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των εργοταξίων.
 3. Να γίνουν έλεγχοι από την Τροχαία σε όλα τα οχήματα των εταιρειών που έχουν πάρει τα έργα.

Επισημαίνουμε ότι:

 • Δεν υπάρχει από τις Εταιρείες σεβασμός στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής όπου εκτελούνται τα έργα και δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για τους εργαζόμενους.
 • Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για απόφαση Π.Σ.
 • Συνάντηση με τους Δημάρχους των περιοχών ευθύνης για απόφαση Δ.Σ.
 • Συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας για συχνούς και αυστηρούς ελέγχους.
 • Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τον Αρμόδιο Υπουργό Έργων Υποδομών και Μεταφορών παρουσία των Βουλευτών της Π.Δ.Ε. και του Περιφερειάρχη για ενίσχυση του Σ.Ε.Π.Ε. με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό.
 • Ενημέρωση των Βουλευτών Π.Δ.Ε. για «Επερώτηση» στη Βουλή για τα ατυχήματα και τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας.
 • Συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ για ελέγχους στα μεγάλα και μικρά έργα.
 • Δημιουργία μεικτών Κλιμακίων με την παρουσία εκπροσώπων της Γ.Σ.Ε.Ε. – Εργατικών Κέντρων – Επιθεώρησης Εργασίας και Αστυνομίας.
 • Το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία, να σταλεί σε όλους τους Αρμόδιους Φορείς και Μ.Μ.Ε.
 • Ο Αγώνας των Εργατικών Κέντρων θα έχει και συνέχεια…

Το Συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο θα αγωνισθεί ώστε «οι Άνθρωποι να είναι πάνω από τα κέρδη».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ Μαιου 2021 με ΑΜΚΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ Μαΐου 2021 με ΑΜΚΑ Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ΙΚΑ …