Ομόφωνη απόφαση πληρωμής των Σχολικών Καθαριστριών-Δείτε σε ποιον Δήμο(ΦΩΤΟ)

14691044_10209865349324159_4886454913691994062_n

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρωτοβουλία – αίτημα του Συλλόγου Καθαριστριών του Δήμου Πατρέων και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Σεπτεμβρίου και του τρέχοντος μηνός, Οκτωβρίου, που καθυστερούν απαράδεκτα να καταβληθούν από τα αντίστοιχα Υπουργεία στις Σχολικές Επιτροπές.

Από τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ξεκαθάρισε πως η αγωνία και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένο και αναζητά τρόπους ώστε να ξεπεραστούν τα νομικοτεχνικά προβλήματα και να καταβληθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου οι αποδοχές τους.

Τόνισε επίσης, τις μεγάλες ευθύνες της τωρινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (όπως και των προηγούμενων), που διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου, που δεν καλύπτει τις βασικές στοιχειώδεις ανάγκες τους δεν ικανοποιεί (παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της) το δίκαιο αίτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και γι αυτό πρέπει να ενταθεί ο αγώνας τους, αλλά και να βγουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε, με βάση και τις αντίστοιχες προτάσεις συμβούλων, να εξαντληθούν όλοι οι τρόποι και να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες από τον Δήμο Πατρέων.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, που ήταν στο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών της Πάτρας και τις συνόδευσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε:

  • "Διεκδικήσαμε με τον Σύλλογο Καθαριστριών Πάτρας και πετύχαμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, για την -με κάθε τρόπο- πληρωμή των μισθών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, από το Δήμο Πατρέων, ανεξάρτητα αν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πιστώσει τα χρήματα στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών.
    Υ.Γ. Πραγματικά, αν και απλήρωτες, με συγκίνησαν με το δώρο τους για την ονομαστική μου εορτή, στο τέλος της συνεδρίασης!"

14708388_10209865347924124_23285901120926369_n

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …