Άλλαξε χέρια το 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης

asterasboyliagmens-2

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco. Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της συμμετοχής της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έναντι 298,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο proforma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το β” τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 46μβ.

Η ΕΤΕ θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που αντλήθηκε από τη συναλλαγή ώστε να μειώσει περαιτέρω την χρηματοδότησή της από το μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα («ELA»), με θετική επίπτωση στο κόστος χρηματοδότησής της.

Το σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη διατήρηση των υφιστάμενων ξενοδοχείων, ή τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης τουλάχιστον 41.500,00 τ.μ. συνολικής δυναμικότητας 689 κλινών, όπως λειτουργούν σήμερα. Επίσης, περιλαμβάνει και ένα οικιστικό κομμάτι για την ανάπτυξη 15 υπερπολυτελών κατοικιών εντός 13 θέσεων, εξυπηρετούμενων ως προς τις καθημερινές ανάγκες τους από τις κεντρικές μονάδες των ξενοδοχείων, μέγιστης δόμησης 15.000,00 τ.μ. και κάλυψης 8.000,00 τ.μ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαιου 2021

ΟΠΕΚΑ. ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, γέννησης, προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2021 Ημερομηνία πληρωμής επιδομάτων και παροχών …