Το χτύπημα στην υγεία από την αλλαγή της ώρας!

wra-thehomeissue_

Αποχαιρετίσαμε την θερινή ώρα και υποδεχθήκαμε την χειμερινή, η οποία γίνεται πιο εύκολα δεκτή από τον οργανισμό μας απ' ότι η θερινή αφού ο οργανισμός τείνει έτσι κι αλλιώς, να επιβραδύνει τους ρυθμούς του όσο πλησιάζει ο χειμώνας, με τους επιστήμονες και φέτος να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το θετικό του μέτρου, το οποίο εφαρμόζεται με την αιτιολογία της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά η υγεία δέχεται σοβαρό χτύπημα κάθε χρόνο!

Κατά τους επιστήμονες:

  • Κατά τις ημέρες της αλλαγής παρατηρείται μια αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων και της σοβαρότητας τους.
  • Η επιρροή που ασκείται στην ποιότητα του ύπνου.
  • Μεγαλύτερη επιρροή ασκούν η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και οι ηλεκτρονικές συσκευές, παρά το πέρασμα από τη θερινή στη χειμερινή ώρα και το αντίστροφο.

Από τη χειμερινή ώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως, "η αλλαγή μπορεί να παράξει την αντίδραση ενός μικρού jet lag που αισθάνεται κάποιος όταν βιώνει αλλαγή ζώνης ώρας μέσα σε μία ημέρα. Μελέτες ζητούν επίσης μεγαλύτερη προσοχή στους πεζούς από τους οδηγούς στην είσοδο της χειμερινής ώρας, καθώς νυχτώνει πιο νωρίς."


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …