Oι εργαζόμενοι που παίρνουν άδεια από τη σημαία...

ora_allazei

Καλοπληρώνονται και εργάζονται μόλις μία ώρα την ημέρα.....όπως παραδέχθηκε ο πιλτικός τους προιστάμενος, κάνοντας τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, να νιώσουν πολύ άτυχοι που δεν γεννήθηκαν και δεν απασχολούνταιστην χώρα...όνειρο.

όχι δεν είανι επιλογή του κράτους αυτό το ωράριο εργασίας, αλλά μεγάλης μερίδας εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα της Σαουδικής Αραβίας!

Η ομολογία γι αυτό που όλοι γνώριζαν, ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Khaled Alaraj, που στο πλαίσιο debate για την οικονομία, δήλωσε:

"Υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα οι οποίοι δουλεύουν για μια ώρα την ημέρα! Το σύνολο της απασχόλησής τους δεν ξεπερνά ούτε τη μια ώρα κι αυτό βασίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες. Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της χώρας του. Στο δικό μου υπουργείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 1 εκατ. αιτήσεις για εργασία. Από αυτούς, οι 200.000 δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα."

Εδώ να παραθέσουμε τα στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας McKinsey:

  • Το 70% περίπου των Σαουδαράβων εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Αυτό αφορά 3 εκατ. ανθρώπους.
  • Πολλές από αυτές τις θέσεις προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και πολλά επιπλέον μπόνους.
  • Το 2013 ο μέσος μισθός για κάθε δημόσιο υπάλληλο στη Σαουδική Αραβία έφτανε τα 2.400 δολάρια.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …