Σοκαριστική Φωτογραφία με απορριμματοφόρο να συνθλίβει ψαρά(Σκληρή ΦΩΤΟ)

0jj

Ο τραγικός θάνατος ενός ιχθυοπώλη στο εσωτερικό ενός απορριμματοφόρου πυροδότησε την οργή των πολιτών στο Μαρόκο, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αλ Χοσέιμα (βόρεια), όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Μουχσίν Φικρί, ηλικίας 30 ετών, σκοτώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Αλ Χοσέιμα, στο Ριφ, καθώς τον συνέθλιψε ο μηχανισμός συμπίεσης του απορριμματοφόρου, καθώς εκείνος επιχειρούσε, απεγνωσμένα να μαζέψει από το εσωτερικού του φορτηγού το εμπόρευμά του που λίγο πριν κατέσχεσαν αστυνομικοί.

Οι τρομακτικές συνθήκες του θανάτου του, τις οποίες κατάγραψε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας με το κινητό του τηλέφωνο κι ανήρτησε το βίντεο στο Διαδίκτυο, προκάλεσαν σοκ στους πολίτες.

Μια φωτογραφία του θύματος, που έχει ξεψυχήσει, όπου διακρίνονται το κεφάλι του και το ένα χέρι να εξέχουν από τον μηχανισμό συμπίεσης, κυκλοφόρησε ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και οι χρήστες απηύθυναν μαζικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του νεαρού άνδρα. Μια πορεία, που ξεκίνησε το πρωί από το κέντρο της πόλης του Αλ Χοσέιμα, στην αρχή της οποίας ήταν ένα ασθενοφόρο με τη σορό του θύματος, έφθασε έως την γειτονική κοινότητα Ιμζουρέν. Η ταφή έγινε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.

Έμποροι κρατούσαν μια σημαία των Βερβερίνων, την ώρα που δεκάδες ταξί και οχήματα άνοιγαν το δρόμο στο πλήθος, το οποίο φώναζε συνθήματα υπέρ του «μάρτυρα Μουχσίν» και απαιτούσε «την αλήθεια».

moroc002

Αργότερα το βράδυ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου, αυτή την φορά στο κέντρο το Αλ Χοσέιμα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. «Εγκληματίες, δολοφόνοι, τρομοκράτες» φώναζαν οι διαδηλωτές.

 

moroc001

Διαδηλώσεις μικρότερου μεγέθους πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις από το Ριφ, στο Μαρακές και το Ραμπάτ, όπου χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Μουχσίν!», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από τη Ζανζιβάρη (Τανζανία), όπου βρίσκεται στο πλαίσιο μιας σημαντικής διπλωματικής περιοδείας στην ανατολική Αφρική, ο βασιλιάς Μοχάμεντ 6ος έστειλε στο Αλ Χοσέιμα τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Χασάντ για να «εκφράσει τα συλλυπητήρια και την συμπόνια του στην οικογένεια του θύματος» σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση. Ο υπουργός συναντήθηκε με τους συγγενείς του 30χρονου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του Μουχσίν Φικρί δεν έχουν διευκρινιστεί

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

forrrrrr

Οι αρχές τον υποχρέωσαν να πετάξει πολλά καφάσια με ξιφία, ένα είδος η αλιεία του οποίου απαγορεύεται αυτήν την εποχή. Ο έμπορος όρμησε μέσα στο απορριμματοφόρο για να σώσει το εμπόρευμά του και τον συνέθλιψε ο μηχανισμός συμπίεσης του οχήματος στην καρότσα, εξήγησε ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε ένα δελτίο τύπου, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου «καταδίκασε» το κράτος που «καταπατά την αξιοπρέπεια των πολιτών» και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επανάληψης των κινητοποιήσεων.

Ένα τέτοιο σενάριο θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις αρχές καθώς σε μία εβδομάδα ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο για το Κλίμα, όπου θα παραστούν σύνεδροι από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πηγή: protothema.gr


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …