Στη βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες(VIDEO)

pappaskalh

"Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω τον νόμο, αλλά θα προχωρήσει σε αναστολή. Θα φέρουμε μια ρύθμιση που θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δοθούν, θα είναι ξανά τέσσερις", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Δεν καταργείται ο νόμος -Και άλλα κόμματα ψήφισαν άρθρα του
«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Τνισε μάλιστα πως το ΕΣΡ δεν νομοθετεί και μόλις συγκροτηθεί θα εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή «προσαρμόζει» τη νομοθεσία στη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ» ενώ δεν παρέλειψε να καρφώσει το ανώτατο δικαστήριο λέγοντας ότι «το ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με υπόθεση διαστημική, σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Υποστήριξε ότι «δεν είναι προς θάνατον να έχουν μετακινηθεί όλοι» επιμένοντας ότι «οι δικές μας ενέργειες (σ.σ. για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήταν πράξεις ανάγκης γιατί είχαμε την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ». Χαρακτήρισε, δε, «φτωχή κριτική ότι κάναμε ενέργειες μόνο και μόνο για να φύγει η Λίνα Αλεξίου από τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ».

«Εγώ αισθάνομαι ότι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ένα προσωρινό φρένο αλλά ότι και αυτή η διαδικασία που ταλαιπώρησε το πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει τα κόμματα στο δρόμο της λογικής» συνέχισε ο υπ. Επικρατείας.

«Υπάρχουν δυο θέματα. Η αδειοδότηση αυτή καθ' αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε», τόνισε ο υπουργός, «εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», πρόσθεσε.

Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ
«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ», είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

files-php

Για τα σενάρια εκλογών
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει η καρδιά, ο κορμός της προοδευτικής αριστεράς και αυτό είναι μονόδρομος» υπογράμμισε ο υπουργός επικρατείας και χαρακτήρισε αστεία, τα όσα γράφονται περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στη σκιά των μέτρων και του ΣτΕ, και έκλεισε τα σενάρια εκλογών, ενώ για τον ανασχηματισμό είπε ότι είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού.
Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του Αντώνη Κοτσακά, είπε ότι πρόκειται για έναν ακέραιο άνθρωπο, τον οποίο εκτιμά βαθύτατα και χαρακτήρισε ανήθικη τη «σπέκουλα» που δέχεται. Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη διεύρυνση του κόμματος και είπε ότι η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συζητηθεί και στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Πολιτική Γραμματεία.

Για τις περικοπές στις συντάξεις
Αναφερόμενος στις περικοπές των συντάξεων, έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό προβλεπόταν από τη συμφωνία για την εξοικονόμηση 1,8 δισ. από το ασφαλιστικό. Υποστήριξε, πάντως, ότι εάν οι εκλογές είχαν φέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα (και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ) στη διακυβέρνηση, τότε θα είχαν εξαϋλωθεί οι επικουρικές.

Υπογράμμισε ότι δεν τίθεται εκ νέου θέμα για το ασφαλιστικό, καθώς αυτό έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση, λέγοντας ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου κλείσει η ψαλίδα των μεγάλων ανισοτήτων στις συντάξεις. Στην ερώτηση εάν το κλείσιμο αυτής της ψαλίδας θα γίνει προς τα πάνω, απάντησε: αύξηση των συντάξεων, με την άνοδο της οικονομίας.

Ειδικά για το ασφαλιστικό και το πως θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως πόρο για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, και αυτό, όπως τόνισε, είναι η ενέργεια. « Η Ελλάδα μπορεί να γίνει αξιόπιστος κόμβος με υπερσύγχρονα δίκτυα ενέργειας» υποστήριξε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας πως μπορούν να βρεθούν οι νομικοί τρόποι, ένα μέρος από αυτά τα έσοδα να τα απορροφά το ασφαλιστικό.

«Αρνητική εξέλιξη» ένα τέταρτο μνημόνιο
Ο κ. Παππάς είπε ότι ένα τέταρτο μνημόνιο θα ήταν απολύτως αρνητική εξέλιξη, ενώ αναφερόμενος στο χρέος υπογράμμισε ότι θα ρυθμιστεί μέσα στο 2016. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν και η Γερμανία δεν θέλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, η συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα μας με τους εταίρους προβλέπει τη ρύθμιση του χρέους εντός του έτους.

Για το ΔΝΤ
Για την πιθανότητα το ΔΝΤ να ζητήσει νέα μέτρα προκειμένου να παραμείνει στο πρόγραμμα, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι το Ταμείο βρίσκεται στο πρόγραμμα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες. «Εάν το ΔΝΤ θέλει νέα μέτρα, ας αναλάβει να πάει στα κοινοβούλια των εταίρων και να ζητήσει νέο πρόγραμμα» υπογράμμισε.
Έκανε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να μην παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν ορισμένοι από τους εταίρους που επιχειρούν κάθε φορά να μην κλείσει η αξιολόγηση. Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται εντός των στόχων του προγράμματος, αλλά δεν μπορεί να παραμείνουν τόσο ψηλά οι στόχοι των πλεονασμάτων και αυτή είναι η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σημείωσε ότι «ο αρχιεπίσκοπος μάς έχει συνηθίσει σε έναν λόγο αγάπης και κατανόησης, θέλουμε να συνεχίσει έτσι» και ζήτησε να μην κλιμακώνεται η ένταση εκκλησίας -κράτους.

Αντιδρά η Νέα Δημοκρατία

Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τον χαρακτηρίζει "αμετανόητο".

"Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών. Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και διενεργείται …