Η επιβεβαίωση για το "κόψιμο" επιδομάτων δια στόματος Κατρούγκαλου

epidoma14646813322052419626

"Τα επιδόματα επανεξετάζονται με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια. Δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο", δήλωσε μιλώντας στον Real Fm 97,8, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων μηνών, ότι μεγάλη κατηγορία Ελλήνων πολιτών, θα μείνουν και από τον τομέα ξεκρέμαστοι!

«Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας.

Προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …