Τι είπε ο Κατρούγκαλος; Έχουν δίκιο οι συνταξιούχοι...!!!(VIDEO)

katroygkalosxeriaw

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο επερώτησης για το ασφαλιστικό παραδέχθηκε ότι «oι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται… Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει».

«Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή» είπε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας αλλά ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Στην συνέχεια επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Απευθυνόμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση είπε: «Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης» και πρόσθεσε: «Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο».

Και συνέχισε: «Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή».

«Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας αλλά ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ο κ.Κατρούγκαλος είπε ακόμα ότι η εθνική σύνταξη είναι στο όριο της φτώχειας και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην ασκεί κριτική για το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …