Ξεκινούν οι αιτήσεις συλλογής ελαιοκάρπου από απόρους

eliesss

Στη συλλογή ελαιοκάρπου της Δημοτικής Περιουσίας από οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες  μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού  ( ΚΟΔΗΠ ), προχωρά όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο  Δήμος Πατρέων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν  στη συλλογή  του ελαιοκάρπου :

α) με  ίδια  μέσα  χωρίς καμία  υποχρέωση διάθεσης μέσων  ( π.χ. ελαιόπανα , αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα , καύσιμα  κλπ ) από τον Δήμο ή τον ΚΟΔΗΠ.

β)  Οι ωφελούμενοι  υποχρεούνται από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου των ελαιόδεντρων της Δημοτικής Περιουσίας, να κρατήσουν το 90% της παραγωγής του ελαιολάδου για ιδιωτική  χρήση και το 10% να το διαθέσουν στην Τράπεζα Τροφίμων.

γ)  Οι ωφελούμενοι είναι υπεύθυνοι για το σωστό μάζεμα των ελιών χωρίς να προκαλέσουν κοπή ή καταστροφή  των δέντρων καθώς και για τον καθαρισμό των κλαδιών στο χώρο , υπό την επίβλεψη – επικοινωνία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου.

δ) Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται στην υπογραφή σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού με τον Κοινωνικό Οργανισμό για τη ρύθμιση επιμέρους θεμάτων.

ε)  Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις κατά τόπους Διαμερίσματα , στις αντίστοιχες   Δημοτικές Ενότητες ( Ρίου, Μεσσάτιδος, Βραχναίικα, Παραλίας ) ή στο Κεντρικό κτίριο του Κοινωνικού Οργανισμού (Γούναρη 76)

 Δικαιολογητικά που κατατίθενται :

 Α) Οι  δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων  θα καταθέσουν :

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο ταυτότητας,
  3. Αντίγραφο κάρτας τροφίμων

ΒΟι μη δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων θα καταθέσουν :

  1. Αίτηση

2.Αντίγραφο ταυτότητας

3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ( χορηγείται από το Διαμέρισμα που ανήκουν )

4.Πρόσφατη φορολογική δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2016

5.Κάρτα ανεργίας ή σύμβαση εργασίας

6..Απόδειξη ενοικίου ( αν δε φαίνεται στη Φορολογική Δήλωση )

Χρόνος Υποβολής Αιτήσεων

Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έως 15/11/2016.

Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης  και η επιλογή θα γίνει   βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …