ΟΙΥΕ: Σήμερα με 24ωρη απεργία

kyriaki-300x200
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί έξω από το κατάστημα Public στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).
Συμμετέχοντας στην 24άωρη απεργία που πραγματοποιείται στον κλάδο του εμπορίου, η ΟΙΥΕ εκφράζει με δυναμικό τρόπο την αντίδρασή της στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, λόγω περιόδου προσφορών.
Η Ομοσπονδία καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη στη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν την απεργία, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά.
Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο «καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία».
Παράλληλα, η ΟΙΥΕ υποστηρίζει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων σε συγκεκριμένες Κυριακές τον χρόνο, οδηγεί «ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων να δουλεύει απλήρωτο, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …