14 τα μάτια σας όταν αναχωρείτε για δουλειά στο εξωτερικό! Οδηγίες

metananste

Την προσοχή των υποψήφιοων Ελλήνων εργαζομένων στο εξωτερικό εφιστά η εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Συνδέσμου για τη Διεθνή Εργασία Νεολαίας VIJ (Verein fur Internationale Jugendarbeit) Αργυρώ Χασιώτη, η οποία τους συστήνει προτού αναχωρήσουν να υπογράφουν συμβόλαια απευθείας με τους νέους εργοδότες τους και όχι με εταιρείες που εμφανίζονται ως «μεσολαβήτριες».

Μάλιστα στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, με αφορμή τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη ενημερωτικής εκδήλωσης για γιατρούς και νοσηλευτές, εξηγεί τα ακόλουθα:

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης διαφόρων γραφείων και αντί να υπογράφουν συμβόλαια απευθείας με τον εργοδότη, υπογράφουν με τα γραφεία αυτά. Θα πρέπει όλοι όσοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν, να προσέχουν και να υπογράφουν συμβόλαιο πάντα με τους εργοδότες.

Όσοι ζητούν πληροφορίες από εμάς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία υπογράφουν απευθείας συμβόλαια αορίστου χρόνου με τους ίδιους τους εργοδότες» διευκρινίζει η κ. Χασιώτη και περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται. Ο Σύνδεσμος VIJ σε συνεργασία με την εταιρεία «elvivion», έρχεται σε επαφή με εταιρείες που δηλώνουν ότι χρειάζονται προσωπικό στη Γερμανία. Επίσης, οι εκπρόσωποι του συνδέσμου στην Ελλάδα γνωρίζουν τους υποψηφίους προσωπικά και στη συνέχεια επιχειρείται ένα ταίριασμα του προφίλ των υποψηφίων με τις θέσεις που ζητείται να καλυφθούν.

Σε μια δεύτερη φάση ο εργοδότης έρχεται σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο, μέσω skype, και αφού γίνει εκεί η πρώτη γνωριμία και εκφραστεί η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές, ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει στη Γερμανία, όπου μένει για μία εβδομάδα, ώστε να πάρει περισσότερες πληροφορίες.

Διατηρούμε επικοινωνία με όλους όσοι ανέβηκαν στη Γερμανία. Κανείς τους δεν έχει επιστρέψει και όλοι είναι ευχαριστημένοι τόσο με το χώρο εργασίας, όσο και με την καθημερινή ζωή εκεί. Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία έδειξε ότι η Γερμανία είναι πολύ ευχαριστημένη με τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές, στους οποίους δείχνει μια προτίμηση.

Ενδιαφέρον από Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εντείνεται όμως όταν διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Την περασμένη εβδομάδα δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και το ενδιαφέρον δεν προέρχεται μόνο από τους κλάδους της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και από άλλους επαγγελματικούς χώρους. Κάνουμε μια προσπάθεια να τους υποστηρίξουμε όλους.Όσοι δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο θα μπορούν να λάβουν μέρος σε μια νέα εκδήλωση που θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή και πάλι εκπροσώπων διαφόρων φορέων από τη Γερμανία.»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων 

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Πως χορηγείται για τις συναλλαγές ακινήτων  για τις οποίες είναι υποχρεωτικό και πότε …