2ος υπουργός που εξήγγειλε προσλήψεις

jobsday

Την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 26ου ιατρικού συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς στα εξωτερικά ιατρεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία, έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, που ανήκουν στο εθνικό σύστημα υγείας, ως "επικουρικού, ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων".

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η συνεργασία υγειονομικού σώματος-υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Υγείας, προβλέπει:

  1. Την παροχή υπηρεσιών υγείας από στρατιωτικούς και οπλίτες ιατρούς σε περιφερειακά νοσοκομεία, κέντρα υγείας του ΕΣΥ.
  2. Τη διάθεση πτητικών μέσων για τις αεροδιακομιδές και την προσφορά αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες στελεχών και οπλιτών που διεξάγονται κατά περιόδους στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων,
  3. Τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθέας» σε ακριτικά νησιά, επανδρωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλάδων για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους.

Παράλληλα ανέφερε:

«Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος, επεκτείναμε το μέτρο, ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Η ενίσχυση των δυνατοτήτων της υφιστάμενης μονάδας ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που λειτουργεί στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο μετατρέπεται σε διακλαδική και ενισχύεται από ιατρούς όλων των κλάδων και παρέχει υπηρεσίες στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και διενεργείται …