Εξήγγειλαν απεργία στις 8 Δεκεμβρίου

apergia-pempti-4-fevrouariou-660x304

Κατηγορώντας κυβέρνηση και κουαρτέτο ότι εξαπολύουν νέο κύκλο επίθεσης με αντεργατικά μέτρα για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, οι οικοδόμοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 8 Δεκεμβρίου.

Ο νέος κύκλος επίθεσης:

  • Βάζει ξανά στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • Εδραιώνει και επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη δουλειά - λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
  • Βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τον πενιχρό κατώτατο μισθό των 586 ευρώ που το κεφάλαιο απαιτεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο.
  • Δεν εξαιρεί τις συντάξεις που θα μειωθούν μέσω της μείωσης του περιβόητου «μη μισθολογικού κόστους».
  • Λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για να απολύει, όσους και όποτε θέλει και να προσλαμβάνει με τους δικούς της όρους, με μισθούς που θα τις εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.
  • Ετοιμάζουν νέο νόμο για τα συνδικάτα για να παρεμποδίσουν το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και της λειτουργίας τους.
    Θέλουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν τη σφαγή τους.

Θέλουν με κάθε τρόπο, με τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες, με νόμους και ψηφίσματα, να επιβάλλουν «σιωπητήριο», να περάσει η αντίληψη «ό,τι έγινε, έγινε και τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει» παρά μόνο να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχολογιά με τη βαρβαρότητα που απορρέει από το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας.


 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …