O Τράμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

trampntonalnt

Νεότερη Ενημέρωση:10.03

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες στις αμερικανικές εκλογές, ενώ χρειαζόταν 270 για να αναδείχθει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρώτη δήλωση του Τράμπ για τη νίκη του είχε ενωτικό χαρακτήρα:

"Είναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σαν ένας ενωμένος λαός. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος. Σας τείνω χείρα φιλίας και σας καλώ να εργαστούμε μαζί για το καλό αυτής της χώρας» κατέληξε για το θέμα αυτό."

Πρώτο τη νίκη του Τραμπ ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το Associated Press μέσω Twitter.

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατέκτησε τη νίκη εξασφαλίζοντας την πρωτιά στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, η Φλόριντα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν επίσης την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αρχική Ενημέρωση: 08.56

Κυριολεκτικά ένα βήμα από το να γίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται ο Τράμπ,  έχοντας κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες της Φλόριντα και του Οχάιο, με την διεθνή κοινότητα να απρακαολουθεί παγωμένη τις εξελίξεις σε μία εκλογική αναμέτρηση με δύο υποψηφίους επικίνδυνους ο καθένας από την δική του σκοπιά.

Ο Τραμπ έχει το προβάδισμα και στο Ουισκόνσιν, πολιτεία, την οποία αν δεν κερδίσει η Κλίντον, πιστεύεται ότι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών μαζί με την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Η πρώτη από τις δύο φαίνεται να «κλειδώνει» υπέρ του Τραμπ χαρίζοντας του το αξίωμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Στο επιτελείο της Χίλαρυ επικρατεί απογοήτευση ενώ Ιαπωνία και Ευρώπη έχουν στραμμένα τα βλέμματά στην αντίδραση των Χρηματιστηρίων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …