Μη κερδοσκοπικό σωματείο προκήρυξε 16 θέσεις

jobsshutterstock_123623635

Tην πλήρωση 8 (οκτώ) θέσεων εργασίας και συνολικά δεκαέξι  (16) σε αριθμό εργαζομένων  προσωπικού, με σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για να απασχοληθεί στην Κάριτας Ελλάς, προκηρύσσει το Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα για την Ποιμαντική της Φιλανθρωπίας, της Αγαθοεργίας και της Κοινωνικής Συμπαράστασης, ενεργώντας δυνάμει της αριθ. 24 / 12-8-2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς, η οποία αφορά την εκτέλεση του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ - ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / URBAN SHELTER PROJECT» σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 2,3,4,11 και 17 του Καταστατικού της Κάριτας Ελλάς, στο παρακάτω περιγραφόμενο σε περίληψη, Έργο :

Η Κάριτας Ελλάς, σε συνεργασία με τους Εταίρους της στο ως άνω Πρόγραμμα, θα παράσχει στέγαση και  ασφαλή διαμονή σε οικιστικά συγκροτήματα σε αστικές και ημιαστικές περιοχές της Αθήνας, σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Ιράν και άλλες Χώρες, οι οποίοι προβλέπεται να μετεγκατασταθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες ή να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, περιλαμβανομένης της πρόσβασης σε διαχείριση υποθέσεων, παροχή πληροφόρησης και παραπομπές σε Υπηρεσίες Οργανισμών για την κάλυψη διαφόρων αναγκών τους, οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και σε ευκαιρίες μάθησης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων τους, με βάση το προσδιορισμένο συμφέρον, τις ανάγκες των ανωτέρω ωφελούμενων και τις προδιαγραφές του Προγράμματος. Οι συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες θα παρέχονται τόσο στα καταλύματα, όσο και στο  «Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών» της Κάριτας Ελλάς από το εξειδικευμένο προσωπικό αυτής.

ΘΕΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ

Α- Κοινωνικός Λειτουργός (ΚΛ-08/11)

Την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων υπαλλήλων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα Κοινωνικού Λειτουργού, που θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο Έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για τις τέσσερις (4) θέσεις Κοινωνικού Λειτουργού, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγούν οι  υποψήφιοι για την κάθε μια από τις τέσσερις (4) θέσεις, των οποίων τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.   Αριθμός θέσεων Εργασίας: Τέσσερις (4).

3.   Ειδικότητα : Κοινωνικός Λειτουργός.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5. Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς» Αθήνα, Αττική.

6.Αναφέρεται στους: Υπεύθυνος Πεδίου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής Οργάνωσης, Υπεύθυνο Προγράμματος, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7. Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

7.1 Βασικές Αρμοδιότητες

Ο Κοινωνικός Λειτουργός, θα παρέχει ολοκληρωμένες και περιεκτικές υπηρεσίες, με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων και των μεταναστών ωφελουμένων του Προγράμματος, εντάσσοντας σε αυτές συλλογικές δραστηριότητες της Κοινότητας, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή από τη Χώρα φιλοξενίας και τις τοπικές κοινωνίες. Ο Κοινωνικός Λειτουργός βοηθά στους τομείς της εισόδου των ωφελουμένων στα καταλύματα, για τη διαχείριση υποθέσεων, καθώς και για την οικονομική βοήθεια του νοικοκυριού σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βραχυπρόθεσμο κατάλυμα στην Ελλάδα. Παρεμβαίνει, παρέχοντας επαγγελματικές υπηρεσίες σε ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί ως οι πλέον ευάλωτοι, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης και παραπέμποντάς τους καταλλήλως σε Υπηρεσίες, Οργανώσεις, Φορείς  και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο. Ο Κοινωνικός Λειτουργός  παρέχει στήριξη στους ωφελούμενους στο πλαίσιο ομάδων πολλαπλών ειδικοτήτων και δράσεων.

7.2 Επιπλέον Αρμοδιότητες

Διαχείριση Υποθέσεων

• Διαχείριση των κοινωνικών υπηρεσιών στα κτίρια που αξιοποιούνται ως καταλύ-ματα, περιλαμβανομένης της παροχής συμβουλευτικής, της διαρκούς αξιολόγησης αναγκών και της καθοδήγησης των ωφελούμενων στις κατάλληλες Υπηρεσίες, προκειμένου για ζητήματα νομικά και υγείας και για πρόσβαση σε ωφέλιμες υπηρε-σίες και δραστηριότητες.

• Παροχή αξιολόγησης για αποδοχή υποθέσεων και αναφορά υποθέσεων στον ψυχολόγο για εξέταση, όταν χρειάζεται.

• Προγραμματισμός και διατήρηση/παρακολούθηση συναντήσεων  με ωφελούμενους.

•  Συντονισμός μέριμνας για τους ωφελούμενους  με το προσωπικό της Κάριτας, τους Εταίρους και τους εξωτερικούς Παρόχους υπηρεσιών.

Συντονιστής Υπηρεσιών

•  Παροχή παραπεμπτικών για επιπρόσθετες υπηρεσίες, όταν κρίνεται αναγκαίο.

•   Συνεργασία με επαγγελματίες που παρέχουν άλλες υπηρεσίες, από άλλες ομάδες, σε καθημερινή βάση.

Βασικές Εργασιακές Σχέσεις

Εσωτερικές: Ψυχολόγοι, Υπεύθυνος Προγράμματος, Υπάλληλοι Κτιρίου, Εκπαιδευτές, Διοργανωτής Δραστηριοτήτων Ένταξης .

Εξωτερικές: Καμία

7.3 Προσόντα και Εμπειρία

•  Πανεπιστημιακός  τίτλος  σπουδών  κοινωνικής  εργασίας  απαραίτητος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού. Μεταπτυχιακός τίτλος θα συνεκτιμηθεί.

•  Τουλάχιστον δύο (2) έτη σχετικής εμπειρίας.

•  Εμπειρία εργασίας με πρόσφυγες και μετανάστες θα προτιμηθεί.

•  Πολιτισμική ευαισθησία και άριστες επικοινωνιακές ικανότητες.

• Πλήρης γνώση και εκτίμηση για το όραμα και την αποστολή της Κάριτας, περιλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

•  Διαχείριση κρίσεων και έκτακτων αναγκών, όπως αρμόζει.

•  Ικανότητα εργασίας σε ομαδικό περιβάλλον.

•  Ικανότητα χρήσης προγραμμάτων Microsoft (Word, Excel και Outlook).

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια / μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης του Προγράμματος  μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων κατοικημένων κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________

Β - Υπεύθυνος Πεδίου (ΥΠ-08/11)

Την πλήρωση δύο (2) θέσεων υπαλλήλων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Υπεύθυνος Πεδίου», o οποίος θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο Έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για δύο (2) θέσεις  Υπεύθυνου Πεδίου, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγούν οι υποψήφιοι, των οποίων τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.Αριθμός θέσεων Εργασίας : Δύο (2).

3.Ειδικότητα : Υπεύθυνος Πεδίου.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς», Αθήνα Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Υπεύθυνο Συντονιστή πεδίου, Υπεύθυνο Προγράμματος, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7.Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

7.1 Βασικές αρμοδιότητες

Ο Υπεύθυνος Πεδίου επιβλέπει τις Ομάδες παροχής άμεσης υποστήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ζουν σε κέντρα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς. Σε κτίριο που θα διατεθεί για τους σκοπούς του Προγράμματος, θα συνεργάζεται στενά με τον υπεύθυνο του Προγράμματος και το Συντονιστή πεδίου, ώστε να διασφαλίζεται η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ωφελούμενους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Προγράμματος.

Διαχείριση Προσωπικού

• Επιβλέπει και είναι υπεύθυνος για την εργασία που παρέχεται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Διερμηνείς και Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές των    οικιστικών συγκροτημάτων της αρμοδιότητάς του.

• Επιτηρεί την καθημερινή εργασία του προσωπικού που απασχολείται στο Πρόγραμμα  στου οποίου το πεδίο είναι Υπεύθυνος και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις πολιτικές της Κάριτας Ελλάς και τις συμφωνίες με τους δωρητές.

Συντονισμός Υπηρεσίας

• Επίλυση υλικοτεχνικών ή διοικητικών προβλημάτων.

• Διασφάλιση ότι οι υπηρεσίες παρέχονται άρτια  και δεν αλληλεπικαλύπτονται.

• Έλεγχος των μεμονωμένων διαμερισμάτων/χώρων και οικιστικών κτιρίων για τυχόν φθορές ή προβλήματα συντήρησης.

• Διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και των προτύπων ασφάλειας των οικιστικών κτιρίων, με τακτικούς ελέγχους στα διαμερίσματα και τις μονάδες για τυχόν υπάρχουσες ζημιές, φθορές, καθώς και για την καταγραφή αναγκών τακτικής συντήρησης.

 Εργασιακές σχέσεις

Εσωτερικές: Υπεύθυνοι Παρακολούθησης, Αξιολόγησης, Λογοδοσίας και Μάθησης (MEAL).

Εξωτερικές: Εξωτερικοί συνεργάτες πχ. Συντήρησης Κτιρίων κλπ.

7.2  Προσόντα και εμπειρία

·         Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών  στις κοινωνικές επιστήμες ή σε συναφή κλάδο.

·         Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα συνεκτιμηθεί.

·         Τρία έως πέντε (3-5) έτη εργασιακής εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένου, τουλάχιστον,  ενός (1) έτους σε ρόλο διαχείρισης ομάδων έκτακτων αναγκών.

·         Εμπειρία σε εργασία με πρόσφυγες και μετανάστες, θα προτιμηθεί.

·         Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας,   συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

·         Πολιτισμική ευαισθησία και άριστα επικοινωνιακά προσόντα.

·         Ευχέρεια στα προγράμματα MS Office.

Απαραίτητη η καλή γνώση και δυνατότητα επικοινωνίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________

Γ. Διερμηνέας και Πολιτισμικός  Διαμεσολαβητής (ΔΠΔ-08/11)

Την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων υπαλλήλων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Διερμηνέας και Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής», που θα απασχοληθούν στο αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς» που εδρεύει στην Αθήνα, Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για τέσσερις (4) θέσεις  Διερμηνέα και Πολιτισμικού Διαμεσολαβητή, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγούν  οι υποψήφιοι, των οποίων τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.Αριθμός θέσεων Εργασίας : Τέσσερις (4).

3.Ειδικότητα : Διερμηνέα και Πολιτισμικός Διαμεσολαβητής (Αραβικά – Φαρσί).

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς», Αθήνα Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Κοινωνικό Λειτουργό, Υπεύθυνο Πεδίου, Υπεύθυνο Προγράμματος.

7.Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

Ο πρωταρχικός ρόλος του Διερμηνέα είναι να επικοινωνεί απευθείας με πρόσφυγες και μετανάστες διευκολύνοντας τη συνεργασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ. Ο ρόλος του/της Διερμηνέα / Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή περιλαμβάνει τα παρακάτω, χωρίς να περιορίζεται σε αυτά:

7.1 Βασικές αρμοδιότητες

·         Μεταδίδει επακριβώς το περιεχόμενο και το ύφος της προφορικής επικοινωνίας.

·         Μεταφέρει τον τρόπο εκφοράς του ομιλητή με όσο το δυνατόν  μεγαλύτερη ακρίβεια.

·         Διαπολιτισμική μεσολάβηση

·         Συνεργάζεται με υπομονή και σεβασμό με τους επωφελούμενους , ώστε να υπάρχει διασφάλιση ότι υπάρχει σωστή επικοινωνία και οι επωφελούμενοι κατανοούν  απόλυτα όλες τις συζητήσεις και διαδικασίες.

·         Εξηγεί στους επωφελούμενους-ενοίκους  των οικημάτων  τους κανόνες συγκατοίκησης, συντήρησης καθώς και τις σχετικές διαδικασίες.

·         Διασφαλίζει ότι οι επωφελούμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως τα δικαιώματά τους  και τις υποχρεώσεις τους και τον τρόπο πρόσβασής τους στις διάφορες υπηρεσίες του οικήματος

·         Συνοδεύει τους ενοίκους σε συναντήσεις, όπου απαιτείται διερμηνεία.

 Εργασιακές σχέσεις

Εσωτερικές: Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνο Πεδίου, Υπεύθυνο Προγράμματος,  Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

Εξωτερικές: Καμία

7.2  Προσόντα και εμπειρία

·         Ευχέρεια και άριστη γνώση στον γραπτό και προφορικό λόγο απαιτείται σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω γλώσσες: Αραβικά ή και Φαρσί. (Θα προτιμηθεί υποψήφιος, γνώστης και των δύο γλωσσών).

·         Άδεια εργασίας στην Ελλάδα (προαπαιτούμενο).

·         Εμπειρία σε εργασιακό περιβάλλον με πρόσφυγες και μετανάστες θα προτιμηθεί.

·         Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας Ελλάς, συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Καθολική Κοινωνική Διδασκαλία.

·         Πολιτισμική ευαισθησία και άψογα επικοινωνιακά προσόντα

·         Ικανός/ή να τηρήσει τα αυστηρότερα πρότυπα εμπιστευτικότητας.

·         Πρόθυμος/η να συζητήσει ευαίσθητα θέματα με διακριτικό τρόπο.

·         Ικανός/ή να εργάζεται άνετα υπό πίεση

·         Εμπειρία με προγράμματα Microsoft

Απαραίτητη η καλή γνώση και δυνατότητα επικοινωνίας και στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον:

Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________________________________________

          Δ. ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ (Ψ-08/11)

Την πλήρωση μίας (1) θέσεως υπαλλήλου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα Ψυχολόγου, που θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο Έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για μία θέση (1)   Ψυχολόγου, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016   απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγεί  ο/η  υποψήφιος/α, του /της  οποίου/ας τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.Αριθμός θέσεων Εργασίας : Μία (1).

3.Ειδικότητα : Ψυχολόγος.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς», Αθήνα Αττική.

6. Αναφέρεται στους:  Συντονιστή Υπεύθυνου Πεδίου, Υπεύθυνο Προγράμματος, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7.Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

Ο/Η Ψυχολόγος θα αξιολογεί τους ωφελούμενους που παραπέμπονται από τους κοινωνικούς λειτουργούς του προγράμματος για περαιτέρω βοήθεια. Θα παρέχει έναν περιορισμένο αριθμό συνεδριών συμβουλευτικής στους ωφελούμενους που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη. Ο ρόλος του/της Ψυχολόγου περιλαμβάνει τα παρακάτω, χωρίς να περιορίζεται σε αυτά:

Εργασιακές σχέσεις

Εσωτερικές: Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνός Κοινωνικής Πολιτικής Οργάνωσης, Υπεύθυνο Πεδίου, Συντονιστής Πεδίου

Εξωτερικές: Καμία

7.1            Βασικές Αρμοδιότητες

·         Συνεργασία:

Με τους κοινωνικούς λειτουργούς για μια αρχική αξιολόγηση αναφορικά με τη ανάγκη αποδοχής για όλους τους ωφελούμενους. Για τους ωφελούμενους που κρίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω συμβουλευτική, οι Ψυχολόγοι θα πραγματοποιούν ξεχωριστή αξιολόγηση.

Οι αξιολογήσεις θα τεκμηριώνονται σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ και επιστημονικά κριτήρια.

·         Συμβουλευτική

Παροχή συνεδριών συμβουλευτικής για τους επιλεγμένους ωφελούμενους.

Συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και υποστήριξη-καθοδήγηση  του προσωπικού για τη διαδικασία  εντοπισμού των ωφελούμενων που χρειάζονται περαιτέρω υπηρεσίες.

Παροχή παραπεμπτικών για άλλους παρόχους, όπου και  όταν απαιτείται.

7.2 Προσόντα και εμπειρία

·         Πανεπιστημιακός τίτλος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

·         Μεταπτυχιακός τίτλος θα συνεκτιμηθεί

·         4-5 έτη εμπειρίας στην άσκηση του επαγγέλματος.

·         Η εμπειρία εργασίας με πρόσφυγες ή/και μετανάστες θα προτιμηθεί.

·         Γνώση και πλήρης αποδοχή του οράματος και της αποστολής της Κάριτας συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

·         Τήρηση απορρήτου.

·         Εστίαση στο αποτέλεσμα και ικανότητα εργασίας με ελάχιστη εποπτεία.

·         Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες και ικανότητες διαπροσωπικής επαφής.

·         Ικανότητα εργασίας με προθεσμίες και με συγκεκριμένα πρότυπα.

·         Υψηλό επίπεδο γνώσης στην αγγλική γλώσσα θα προτιμηθεί.

·         Έγκυρη άδεια εργασίας στην Ελλάδα

Εργασιακό περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των προγραμμάτων, περιλαμβανομένων κατοικημένων κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος γραφείου.

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια σε περιοχές υλοποίησης των προγραμμάτων εντός και πέριξ των Αθηνών.

Ο/Η Ψυχολόγος θα αξιολογεί τους ωφελούμενους που παραπέμπονται από τους κοινωνικούς λειτουργούς του προγράμματος για περαιτέρω βοήθεια. Θα παρέχει έναν περιορισμένο αριθμό συνεδριών συμβουλευτικής στους ωφελούμενους που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη.

Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________________________________________

Ε- Εκπαιδευτής για Ανηλίκους (ΕΑ-08/11)

Την πλήρωση μίας (1) θέσεως υπαλλήλου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Εκπαιδευτής για Ανηλίκους», που θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.  Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για μία  (1) θέση Εκπαιδευτή Ανηλίκων, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγεί ο υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.   Αριθμός θέσεων Εργασίας:  Μία (1)

3.   Ειδικότητα : Εκπαιδευτής Ανηλίκων.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς» Αθήνα, Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Υπεύθυνο Συντονιστή υπηρεσιών Πεδίου, Υπεύθυνο Προγράμματος,  Πρόεδρο,  Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7. Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

7.1 Κύρια αρμοδιότητα

Ο Εκπαιδευτής Ανηλίκων συνεργάζεται  με τη Διεύθυνση  της Κάριτας Ελλάς και τη διοίκηση των Προγραμμάτων, με σκοπό την εμπλοκή διαφορετικών πολιτισμικών  Κοινοτήτων στο σχεδιασμό, την καθοδήγηση και τη διευκόλυνση του προγραμματισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας στα παιδιά αυτά.

Σχεδιασμός Εργαστηρίου & Μαθήματος

Σχεδιάζει πολιτισμικά κατάλληλα εργαστήρια και μαθήματα για πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται  στα οικιστικά κτίρια της Κάριτας Ελλάς.

• Συνεργάζεται με τα μέλη της Κοινότητας, ώστε να εντοπίσει τα θέματα και τα πεδία ενδιαφέροντος για να δημιουργήσει ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για τους ωφελούμενους ανήλικους.

Διευκόλυνση

Καθοδηγεί τις συνεδρίες για παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

• Διευκολύνει τα εργαστήρια και τα μαθήματα.

Εμπλοκή της κοινότητας

Υποστηρίζει τη δημιουργία περιβάλλοντος μάθησης μέσω της τακτικής διοργάνωσης εκδηλώσεων αναστοχασμού, δραστηριοτήτων και συναντήσεων απολογισμού, καθώς και μαθημάτων ελληνικών και αγγλικών.

Βασικές Σχέσεις Εργασίας

Εξωτερικές: Καμία

Εσωτερικές: Ωφελούμενοι, Υπεύθυνοι Πεδίου, Υπεύθυνος Κοινωνικής Υπηρεσίας Οργάνωσης, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διερμηνείς και  Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές.

7.2 Προσόντα και εμπειρία

Πανεπιστημιακός τίτλος στην Ελληνική ή/και στην Αγγλική Φιλολογία (Προαπαιτούμενο).

Τουλάχιστον δύο (2)  έτη  εργασιακής εμπειρίας με παιδιά και τους γονείς τους.

• Εμπειρία σε σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών, θα προτιμηθεί.

• Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας Ελλάς συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική  Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

• Αποδεδειγμένα οργανωτικά προσόντα και ικανότητα να διαχειρίζεται, συγχρόνως,  πολλές εργασίες.

• Εμπειρία στη διαχείριση ευαίσθητων καταστάσεων ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

• Ευχέρεια στα προγράμματα MS Office.

• Οργανωτικά και επικοινωνιακά προσόντα. Υψηλό επίπεδο ικανότητας χειρισμού της Ελληνικής γλώσσας, στην ομιλά και τη γραφή, και της Αγγλικής  Γλώσσας.

• Προθυμία να εργαστεί υπό πίεση.

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________________________________________

ΣΤ- Εκπαιδευτής για Ενηλίκους (ΕΕ-08/11)

Την πλήρωση μίας (1) θέσεως υπαλλήλου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Εκπαιδευτής για Ενηλίκους», που θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.  Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για μία  (1) θέση Εκπαιδευτή Ενηλίκων, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγεί ο υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.   Αριθμός θέσεων Εργασίας:  Μία (1)

3.   Ειδικότητα : Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς» Αθήνα, Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Υπεύθυνο Συντονιστή υπηρεσιών Πεδίων, Υπεύθυνο Προγράμματος, Υπεύθυνο Πεδίου, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7. Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

7.1 Κύρια αρμοδιότητα

Ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων συνεργάζεται  με τη Διεύθυνση  της Κάριτας Ελλάς και τη διοίκηση των Προγραμμάτων, με σκοπό την εμπλοκή διαφορετικών πολιτισμικών  Κοινοτήτων στο σχεδιασμό, την καθοδήγηση και τη διευκόλυνση του προγραμματισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας σε ενήλικες.

Σχεδιασμός Εργαστηρίου & Μαθήματος

Σχεδιάζει πολιτισμικά κατάλληλα εργαστήρια και μαθήματα για πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται  στα οικιστικά κτίρια της Κάριτας Ελλάς.

• Συνεργάζεται με τα μέλη της Κοινότητας, ώστε να εντοπίσει τα θέματα και τα πεδία ενδιαφέροντος για να δημιουργήσει ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για τους ωφελούμενους ενήλικους.

Διευκόλυνση

Καθοδηγεί τις συνεδρίες για τους ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες.

• Διευκολύνει τα εργαστήρια και υλοποιεί τα μαθήματα των αγγλικών και ελληνικών μαθημάτων.

Εμπλοκή της κοινότητας

Υποστηρίζει τη δημιουργία περιβάλλοντος μάθησης μέσω της τακτικής διοργάνωσης εκδηλώσεων αναστοχασμού, δραστηριοτήτων και συναντήσεων απολογισμού, καθώς και μαθημάτων ή ελληνικών ή και αγγλικών.

Βασικές Σχέσεις Εργασίας

Εξωτερικές: Καμία

Εσωτερικές: Ωφελούμενοι, Υπεύθυνοι Πεδίου, Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής Οργάνωσης, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διερμηνείς και  Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές.

7.2 Προσόντα και εμπειρία

Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών στην Ελληνική ή/και στην Αγγλική Φιλολογία ή σε συναφή κλάδο (Προαπαιτούμενο).

Τουλάχιστον δύο (2)  έτη  εργασιακής εμπειρίας με ενήλικους πρόσφυγες.

• Εμπειρία σε σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών, θα προτιμηθεί.

• Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας Ελλάς συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική  Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

• Αποδεδειγμένα οργανωτικά προσόντα και ικανότητα να διαχειρίζεται, συγχρόνως,  πολλές εργασίες.

• Εμπειρία στη διαχείριση ευαίσθητων καταστάσεων ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

• Ευχέρεια στα προγράμματα MS Office.

• Οργανωτικά και επικοινωνιακά προσόντα. Υψηλό επίπεδο ικανότητας χειρισμού της Ελληνικής γλώσσας, στην ομιλά και τη γραφή, και της Αγγλικής  Γλώσσας.

• Προθυμία να εργαστεί υπό πίεση.

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

_____________________________________________________

Η- Υπεύθυνος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΥΔΑΠ-08/11)

Την πλήρωση δύο (2) θέσεων υπαλλήλων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Υπεύθυνος Δημιουργικής  Απασχόλησης  Παιδιών», που θα απασχοληθούν στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.  Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για δύο (2) θέσεις Υπεύθυνων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγεί ο υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.   Αριθμός θέσεων Εργασίας:  Δύο (2)

3.   Ειδικότητα : Υπεύθυνος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου,  για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς» Αθήνα, Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Υπεύθυνο Συντονιστή Υπηρεσιών Πεδίων, Υπεύθυνο Προγράμματος, Υπεύθυνο Πεδίου, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7. Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

Ο Υπεύθυνος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του συνόλου των δραστηριοτήτων στο χώρο όπου έχει οριστεί. Παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και ασφάλειας δημιουργώντας κατάλληλο πεδίο δράσης με δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά άτυπες μέσα από εξιστόρηση ιστοριών, παιχνιδιών ατομικών και ομαδικών που βοηθούν στο να περάσουν μηνύματα, να πάρει μηνύματα προς αξιοποίηση αναφορικά με τους ανήλικους πρόσφυγες.

Στα πλαίσια αυτά θα αναπτύξει ένα σύστημα ασφάλειας για τα παιδιά, τα οποία θα τα προφυλάσσει από κάθε κακό, εξασφαλίζοντας την ασφαλή τους πορεία από κάθε κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό. Συντάσσει αναφορές και κάνει παρεμβάσεις βάσει της πολιτικής που ορίζεται.

7.1 Κύρια αρμοδιότητα

·         Επιβλέπει και υποστηρίζει τα παιδιά ψυχοκοινωνικά, δημιουργικά με δραστηριότητες εκτός των τυπικών εκπαιδευτικών πλαισίων.

·         Επιβεβαιώνει ότι ο χώρος είναι ασφαλής και η ατμόσφαιρα φιλική για τα παιδιά.

·         Διεξάγει καθημερινή οπτική αξιολόγηση των παιδιών και εξασφαλίζει ποικιλία δομημένων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών.

·         Εξασφαλίζει ότι τα παιδιά αισθάνονται άνετα, ασφαλή και σεβαστά από τους υπόλοιπους.

·         Δημιουργεί ένα σύστημα εναλλαγής παιχνιδιών, όπου βοηθάει τα παιδιά στο να μοιράζονται κοινές εμπειρίες και πράγματα.

·         Ο ίδιος αποτελεί πρότυπο μοντέλο για τα παιδιά, στο πώς να επιλύουν συγκρούσεις και διαφωνίες

·         Διασφαλίζει ότι στο τέλος της ημέρας όλα τα παιχνίδια είναι τακτοποιημένα και στον αριθμό που ήταν

·         Ενημερώνει την κοινότητα (οργανισμό – γονείς) για όποια θέματα προκύψουν.

·         Διασφαλίζει την παρουσία τουλάχιστον ενός γονέα κοντά στα γραφεία του οργανισμού

Βασικές Σχέσεις Εργασίας

·         Εξωτερικές: Καμία

·         Εσωτερικές: Ωφελούμενοι, Υπεύθυνοι Πεδίου, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Υπεύθυνο Κοινωνικής Οργάνωσης Υπηρεσιών, Ψυχολόγοι, Διερμηνείς και  Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές.

7.2   Προσόντα και εμπειρία

•         Πανεπιστημιακός τίτλος  σπουδών στα παιδαγωγικά ή σε συναφή κλάδο (Προαπαιτούμενο).

•         Τουλάχιστον δύο (2)  έτη  εργασιακής εμπειρίας με παιδιά πρόσφυγες.

•         Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας  Ελλάς συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική  Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

•         Εφευρετικός, υπομονετικός, ανοιχτός σε προκλήσεις, με όρεξη και ευχάριστη διάθεση

•         Αποδεδειγμένα οργανωτικά προσόντα και ικανότητα να διαχειρίζεται, συγχρόνως,  πολλές εργασίες.

•         Εμπειρία στη διαχείριση ευαίσθητων καταστάσεων ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

•         Ευχέρεια στα προγράμματα MS Office.

•         Γνώση Αραβικών ή Φαρσί.

•         Οργανωτικά και επικοινωνιακά προσόντα. Υψηλό επίπεδο ικανότητας χειρισμού της Ελληνικής γλώσσας, στην ομιλά και τη γραφή, και της Αγγλικής  Γλώσσας.

•         Προθυμία να εργαστεί υπό πίεση.

·         Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

·         Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

·         Αποποίηση ευθύνης : Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

Θ.-Βοηθός Οικονομικών Υπηρεσιών (ΒΟΥ-08/11)

Την πλήρωση μίας (1) θέσης υπαλλήλου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης, με την ειδικότητα «Βοηθός Οικονομικών Υπηρεσιών», που θα απασχοληθεί στο Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Αθήνας, Αττική, οι οποίες προβλέπονται στο αναφερόμενο έργο, και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.  Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για μία (1) θέση Βοηθού Οικονομικών Υπηρεσιών, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016   απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς.

Θα επιλεγεί ο υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

2.   Αριθμός θέσεων Εργασίας:  Μία (1)

3.   Ειδικότητα : Βοηθός Οικονομικών Υπηρεσιών.

4. Είδος Σύμβασης, διάρκειά της, μήνες, ημέρες και ώρες απασχόλησης: Σύμβαση εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου, για όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

5.  Φορέας και Τόπος απασχόλησης: «Σωματείο Κάριτας Ελλάς» Αθήνα, Αττική.

6. Αναφέρεται στους: Υπεύθυνο Οικονομικής Παρακολούθησης Προγράμματος και Υπεύθυνο Προγράμματος, Πρόεδρο, Διευθύντρια και Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς.

7. Αντικείμενα εργασιών-Περίληψη

Ο Βοηθός Οικονομικών Υπηρεσιών θα αναφέρεται στον Υπεύθυνο Οικονομικής Παρακολούθησης του Προγράμματος και ως κύρια αρμοδιότητά του/της θα έχει την καθημερινή επιβοήθηση του συνόλου ή μερών του έργου, της οικονομικής παρακολούθησης του προγράμματος και της προετοιμασίας οικονομικών αναφορών.

Συγκεκριμένα, ο Βοηθός Οικονομικών Υπηρεσιών θα βοηθά στην:

·         Ημερήσια παρακολούθηση και έλεγχο των δαπανών του προγράμματος

·         Προετοιμασία εντύπων πληρωμών και προκαταβολών και έλεγχο αυτών σύμφωνα με τις προκαθορισμένες κατευθυντήριες γραμμές.

·         Προετοιμασία Οικονομικών αποτελεσμάτων του προγράμματος

·         Προετοιμασία του προϋπολογισμού (Budget)

·         Προετοιμασία Μηνιαίων Απολογιστικών Εκθέσεων  προς την Εκτελεστική Επιτροπή, το Δ.Σ. και τους Δωρητές

·         Επίβλεψη και παρακολούθηση της υλοποίησης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού

·         Παρακολούθηση των πληρωμών των προμηθευτών

·         Συλλογή και έλεγχο των οικονομικών εκθέσεων προς τους Δωρητές

·         Έλεγχο των επιλέξιμων δαπανών και εξόδων του Προγράμματος

·         Παρακολούθηση του προϋπολογισμού σε σχέση με τον απολογισμό

·         Διατήρηση των οικονομικών φακέλων/ αρχείων του Προγράμματος και διασφάλιση ότι τα απαραίτητα έντυπα συμπληρώνονται ορθώς

·         Διασφάλιση  της συμμόρφωσης των συναλλαγών δαπανών που διενεργούνται από τα επιτόπια γραφεία, ελέγχοντας ότι οι δαπάνες σχετίζονται με το πρόγραμμα και ότι τα δικαιολογητικά έγγραφα είναι πλήρη, καθώς και την ακρίβεια των ποσών και την ύπαρξη αποδεικτικών παραλαβής υπηρεσιών και αγαθών πριν την πληρωμή.

·         Επιβεβαιώνει ότι όλα τα πρωτότυπα έγγραφα φέρουν τους κατάλληλους κωδικούς (ημερομηνία, λογιστικός κωδικός, αναλυτικοί κωδικοί) και ότι τοποθετούνται σε φακέλους σε αύξουσα σειρά με βάση τους αριθμούς συναλλαγής για εύκολη μελλοντική αναφορά.

·         Προετοιμασία των  ταμειακών αιτημάτων για τον επόμενο μήνα.

·         Διατήρηση της ασφάλειας των μετρητών.

·         Ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του τμήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και τους εξωτερικούς συμβούλους

Εργασιακές σχέσεις

·         Εσωτερικές: Λογιστήριο, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Υπεύθυνος Πεδίου

·         Εξωτερικές: Δωρητές, Τράπεζες, Προμηθευτές κλπ

7.2 Προσόντα και Εμπειρία

·         Απαραίτητο πτυχίο ΑΕΙ Χρηματοοικονομικών, Οικονομικών ή Λογιστικής κατεύθυνσης ή πτυχίου ΑΤΕΙ Λογιστικής κατεύθυνσης.

·         Τουλάχιστον ένα έτος εργασιακής εμπειρίας σε διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης, ιδιαίτερα σε ΜΚΟ, σε τομέα υποστήριξης οικονομικών πόρων από δημόσιους και ιδιώτες δωρητές.

·         Επιθυμητή καλή γνώση Αγγλικών και αγγλικής οικονομικής ορολογίας καθώς και της αντίστοιχης ελληνικής.

·         Έντονο ομαδικό πνεύμα και διαπροσωπικές δεξιότητες, ενεργητική και θετική προσέγγιση, ικανότητα εργασίας σε συνθήκες πίεσης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων.

·         Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων

·         Άριστες γνώσεις Η/Υ : Word, Excel, Outlook, Power- Point

·         Πλήρης γνώση και εκτίμηση για το όραμα και την αποστολή της Κάριτας Ελλάς, περιλαμβανομένης και της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας..

·         Αναπτυγμένη ικανότητα οργάνωσης και παρακολούθησης έργων

·         Συνέπεια στην τήρηση χρονοδιαγραμμάτων

·         Υψηλός βαθμός ακρίβειας για τη διασφάλιση της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων

·         Έμφαση στην λεπτομέρεια και στην παράδοση αξιόπιστης και ποιοτικής εργασίας

·         Υπευθυνότητα και εχεμύθεια

·         Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων του Προγράμματος

Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η περιγραφή εργασιακής θέσης δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του προσωπικού για τη θέση θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή Αξιολόγησης και που θα έχουν κληθεί σε συνέντευξη, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 20/16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς. Θα επιλεγεί ο υποψήφιος για τη θέση, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν αίτηση πρέπει να έχουν άδεια να εργαστούν στην Ελλάδα την περίοδο που καταθέτουν την αίτησή τους ή με δυνατότητα ανανέωσης τουλάχιστον, για όσο διάστημα προβλέπει η σύμβαση εργασίας.

Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτησή του και μαζί να καταθέσει στον  Φορέα Κάριτας Ελλάς πλήρες Βιογραφικό σημείωμα, με την όποια προϋπηρεσία του  σε  παρεμφερή  Προγράμματα, σε  επιμορφωτικά  Σεμινάρια, την απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λ.π. και άλλα κατά την κρίση του χρήσιμα βιογραφικά του στοιχεία για την τεκμηρίωση των τυπικών προσόντων του.

·         Οι υποψήφιου που θα επιλεγούν για συνέντευξη θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την ημέρα της συνέντευξης τα ακόλουθα:

α) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντα, ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή,

 β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντα, ότι τα αντίγραφα των τίτλων σπουδών, των άλλων στοιχείων κ.λ.π., είναι ακριβή αντίγραφα από τα αντίστοιχα γνήσια πρωτότυπα έγγραφα,

·         Σε περίπτωση επιλογής και πρόσληψης, υποχρεούνται τότε να προσκομίσουν φωτοτυπία των πτυχίων, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και οποιοδήποτε έγγραφο τεκμηρίωσης των ανωτέρω

δ)  Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητάς του.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους δηλώνοντας σαφώς για ποια θέση ενδιαφέρονται:

α) Στη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς - Οδός Καποδιστρίου 52, 104 32, Αθήνα, 7ος όροφος, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο, γραπτώς, από αυτούς άτομο, κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, και το αργότερο έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

 β) Στην ηλεκτρονική διεύθυνση shelterproject@caritas.gr με θέμα: “Αίτηση για θέση εργασίας ..................... με τον αντίστοιχο κωδικό της θέσης, (Ονομ/πώνυμο) Αθήνα, Αττική“ και

 γ) Ταχυδρομικώς με συστημένο φάκελο ή με courier στην ως άνω διεύθυνση.

Καταληκτική προθεσμία, για όλες τις περιπτώσεις παραλαβής από την Κάριτας Ελλάς των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά, είναι η Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

Στην περίπτωση αποστολής του φακέλου ταχυδρομικώς ή με courier, το εμπρόθεσμο του περιεχομένου του (Αίτηση, δικαιολογητικά και βιογραφικό  σημείωμα), κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Οι αιτήσεις, τα δικαιολογητικά και το βιογραφικό των υποψηφίων θα εξετα-στούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα καλέσει σε συνέντευξη όσους θα κρίνει θετικά.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …